Család

Galéria: így bénította meg a családok életét, az 1987-es hatalmas havazás

A gyerekek nagyon örültek neki, de a felnőttek már kevésbé. Micsoda fotók!
2022. December 27.
az_1987es_havazasban_ket_boldog_gyerek_hoembert_epit

Idén volt 35 éve, hogy egyik napról a másikra hatalmas hómennyiség zúdult le az országra, aminek következtében óriási káosz alakult ki, és a családok élete fenekestül felfordult. Bár a gyerekek nagyon boldogak voltak, hogy nem kellett óvodába-iskolába menni, a felnőtteknek igencsak feladta a leckét a goromba téli időjárás.

Megbénította az országot az óriási hóesés

A bőséges havazás 1987. január 10-én kezdődött és a hóeséshez erőteljes szél is társult, ráadásul nagyon hidegre is fordult az idő, ami miatt esély sem volt arra, hogy a hóréteg olvadni kezdjen. Egy korábbi, ATV-n közreadott beszélgetésben Németh Lajos meteorológus azt mondta, hogy a szakemberek előre látták, mi van készülőben, és figyelmeztették is az illetékeseket, a természet azonban erősebbnek bizonyult az embereknél minden felkészülés ellenére. 

Ahogy elmondta, egy sarkvidékről érkező és egy mediterrán ciklon találkozott a Kárpát-medence felett, aminek igen emlékezetes következménye lett. Ha te is átélted, akkor azért, ha pedig csak hírből ismered a ’87-es nagy téli havazást, azért fogod nagyon szeretni a múltidéző képeket és a január 12-i tévéhíradót!

Egy_ferfi_havat_lapatol_az_1987es_nagy_hoeses_utan
6 fotó megtekintése

(Fotók: Getty Images és Fortepan/Szalay Zoltán)