Család

3 anyuka, akik rekord sok gyereket nevelnek

Anyák, akik rengeteg gyerek mellett sem esnek kétségbe.
2022. Szeptember 22.
Nadya Suleman (k) és gyermekei (Fotó: Getty Images)

Az egyik leghíresebb, sok gyereket nevelő édesanya, Nadya Suleman, vagyis az Octomom, aki nyolcas ikreket szült, mellettük pedig még hat nagyobb gyermeket nevel, így összesen 14-szeres anyuka. Nadya-t annak idején önzőnek és felelőtlennek nevezték, amiért egyedülálló nőként hat nagyobb gyermeke mellé még egy lombikeljárásnak vetette alá magát, hogy megszülessenek a nyolcas ikrei. Nadya viszont most köszöni, jól van, nemrég tett ki képet a nyolcas ikrekről, akik elvégezték az általános iskolát.

Nagy-Britannia legnagyobb családja Sue Redfordé. A szülőknek 22 gyerekük van. Sue nemrég arról írt, hogy életük mérföldkőhöz érkezett, mert 30 év után először nincs a házukban rácsos ágy. Arról is könnyes szemmel beszélt, hogy elkezdődött az iskola, így kisebb a hangzavar a házban és nem egy teljes gyerekhadsereg kiabálja folyton, hogy „Anya, anya!”.

 

Nincs könnyebb helyzetben az arizonai Virginia Revoir sem, aki férjével 14 gyermeket nevel. Mint mondja, nagyon szoros menetrend szerint élnek, mindent meg kell tervezniük, de nem tartja magát szuperanyának, csak szuper keményen dolgozó anyának, aki viszi a háztartást és főz a gyerekeire. Náluk sokat számít, hogy a gyerekek tudják, a házimunkából is ki kell venni a részüket, így  – a legkisebb, 9 hónapos kislányukat leszámítva – minden testvér naponta 30 percet dolgozik az élhetőbb otthonukért.

A kiemelt kép forrás: Getty Images