Család

5 dolog, amit sosem enged meg gyerekeinek az intenzíves nővér

A gyermekintenzíven gyakran megfordult nővérke fontos változásokat vezetett be a gyerekei életében: ezeket a dolgokat határozottan megtiltotta.
2024. Június 25.

Victoria Kahl négy gyerek édesanyja, aki munkájából adódóan gyakran megfordult a gyermekintenzív osztályon is. Azok az esetek, amiket ott látott, rádöbbentették arra, hogy milyen apróságokból történhet nagy baj, így otthon új szabályokat vezetett be.

Mint TikTok videójában kifejtette, gyökeresen megváltoztatta az életét mindaz, amit a kórházban, illetve elsősorban a gyermekintenzív osztályon tapasztalt. Kifejtette, hogy a gyerekei gyakran utálják őt az otthon bevezetett megszorítások miatt, de őt ez teljesen hidegen hagyja, mert a biztonságuk mindennél fontosabb.

Az intenzíves nővér otthoni szabályai:

Az autósülést illetően nincs apelláta. A gyerekei csakis a hátsó ülésen, és az életkoruknak megfelelő autós ülésben utazhatnak. „Ha azok a szülők, akik könnyelműen megendedik a gyerekeiknek, hogy előlre üljenek vagy ne kössék be magukat a kocsiban, látták volna, amit én, soha többé nem mondanának igent a gyerek ilyen irányú kéréseire” – fejtette ki Victoria. 

Szó sem lehet gombelemmel működő játékokról. A gombelemre gondoljatok nyugodtan úgy, kedves szülőtársaim, mint egy csőre töltött pisztolyra. Egyformán veszélyes mindkettő” – részletezte.

Nincs medencés buli. „A legtöbb fulladásos baleset az olyan medencés partikon történik, ahol egyszerre sok felnőtt és gyerek van jelen, és mindenki azt hiszi, hogy valaki más figyel a kisebbekre, miközben senki sem tartja rajtuk a szemét” – ugrott a következő pontra az ápolónő.

Nem mehetnek pizsamapartira. Bár személy szerint minket is igazán kíváncsivá tett, Kahl sajnos nem fejtette ki részletesen, mi indokolja ezt a tiltást. Annyit azonban elmondott, hogy az ottalvós bulikon olyan szörnyűségeket csinálnak a gyerekek, amiket a szülők el sem tudnak képzelni. Mert ha tudnák, le sem hunynák a szemüket, amíg a gyermekük haza nem ér a vendégségből.

Nincs magánéletük. Azt mondja, ez az, amivel legjobban felhúzza a gyerekeit, de nem csinál belőle ügyet. Rendszeresen ellenőrzi a telefonjaikat, mert mindig tudni akarja, kikkel barátkoznak, hova járnak és mit csinálnak. „Minden részletet tudni akarok arról, hogy kivel és hol töltik az idejüket, mert nem elég érettek még ahhoz, hogy belássák, milyen következményei lehetnek a döntéseiknek” – magyarázta Victoria, aki persze nagy port kavart a kommentelők körében.

Többen, akik hozzá hasonló területen dolgoznak, minden szavával egyetértették, mások viszont túlféltéssel vádolták, és azzal, hogy a korlátozásaival pont azt akadályozza meg, hogy a gyerekei tapasztalatokat szerezzenek, és a saját botlásaikból tanuljanak.

Nyitókép: TikTok pillanatkép