Család

63 éve boldog házasok, elárulják mi a titok

Nem a kompromisszumkötés, nem a jó kommunikáció. Sokkal egyszerűbb a válasz: a grill és a gin tonik.
2024. Március 01.
idős pár egymás kezét fogja
Kép: Getty Images

Azt gondolhatnánk, ha olyan házasokat kérdezünk, akik hosszú évtizedek óta boldogok együtt, hogy a titkuk a mély érzelem, a kommunikáció vagy az, hogy készek voltak kompromisszumokat kötni. Úgy néz ki, ezek fontosak ugyan, de nem ez a nagy titok, legalábbis három brit házaspár szerint.

Josephine és Aubrey Langley – akik most 90 és 91 évesek – 1958-ban találkoztak, amikor az észak-walesi Mostyn táncteremben foxtrottoztak. Éppen 64 éve házasok és persze adódik a kérdés: hogy csinálták? A cardiffi Llys Cyncoed otthonban élő pár válasza sokkal egyszerűbb, a fennkölt magyarázatok helyett Aubrey Langley szerint két dolog kulcsfontosságú a férjben: “tudjon grillezni és kivételesen jó gin-tonikot készíteni”. Férje szerint a humorérzék a legfontosabb.

Ugyanebben az idősek otthonában él a 100 illetve 101 éves Olwen és Arthur Hayward, akik több mint 75 éve házasok. Hayward asszony elmondta, hogy hosszú házasságukat szerető családjuknak köszönhetik. A pár még 1943-ban találkozott, hat évvel később 40 vendég részvételével összeházasodtak, lett két gyermekük, mára pedig négy unokájuk és öt dédunokájuk van.

John és Patricia Chesney, akik 84 és 83 évesek, februárban ünnepelték házasságuk 61. évfordulóját. Chesneyék 1959-ben találkoztak egy szombat este az utcán, négy évvel később kötötték össze az életüket. Egy lányuk született. Patricia szerint a titok a következő: “Hagyd, hogy a férjed azt higgye, ő a főnök, miközben engedelmeskedik a feleségének.”

(Sky News)