Család

A szívedig hatol az új családregény, ami a látszatboldogságról szól

Egy olyan család történetét meséli el, melyben első ránézésre minden a legnagyobb rendben, ebbe az idilli képbe azonban nem mindenki passzol bele...
2023. Október 07.
Marie Aubert új regénye

Marie Aubert-nek, a nagy sikerű Ha történne valami és a Felnőtt emberek c. kötetek szerzőjének legújabb műve, az Igazából nem ilyen vagyok a Scolar Kiadó gondozásában jelenik meg októberben.

Nem mindenki boldog, aki annak tűnik

Marie Aubert új regényében egy család hétvégéjének eseményeit követhetjük nyomon több különböző nézőpontból. Egy átlagosnak gondolt, boldognak mondott, középosztálybeli család – nyugodt jólét, békés hétköznapok, biztonságos rutinok.

A családját elhagyni készülő apa, egy önazonosságát éppen elvesztő nővér vagy a barátnője ghostingolása miatt egyre jobban frusztrálódó kamasz lány azonban mintha nem passzolnának bele a klasszikus képbe.

Amint a korábbi viszonyítási pontok kezdenek elmosódni, és a komfortzónáktól távol kerül, amit a szereplők tettek, tesznek vagy tenni készülnek, jogosan teszik fel maguknak a kérdést, hogy ha igazából nem ilyenek, akkor milyenek vagyunk?

Itt bele is tudsz olvasni!

A szerzőről

Marie Aubert 1979-ben született, jelenleg Oslóban él. A 2019-ben megjelent Felnőtt emberek című regénye hazájában elnyerte a Fiatal Kritikusok Díját, és jelölték a Norvég Könyvkereskedők Díjára is. A könyv Magyarországon is igen népszerű lett (2021). A Ha történne valami című novelláskötete a szerző első műve, mely 2016-ban jelent meg Norvégiában, és hatalmas sikert aratott, több mint 10 000 példányban kelt el.

Nyitókép: Scolar Kiadó