Család

A tökéletes, villámgyorsan elkészíthető amerikai káposztasaláta

Egészséges, finom saláta, amit hidegen húsok mellé vagy szendvicshez tálalhatunk. Színes, ropogós és gyorsan elkészíthető.
2024. Május 04.
amerikai káposztasaláta
Kép: Getty Images

Ha kipróbálnál valami igazán finom salátát, ami egészséges és könnyen elkészíthető, akkor a lehető legjobb választás a coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta. Akár köretként is tálalhatod ezt az eredetileg Hollandiából származó salátát. A coleslaw kifejezés a 18. században keletkezett a holland koolsla, azaz káposztasaláta kifejezés angolosításaként. A cole szó egyébként a latin caulis, azaz káposzta szóból származik.

Egy 1770-es holland szakácskönyv már említi a vékony káposztacsíkokból készített saláta receptjét. Valójában ez az egyetlen fix összetevő, az öntet és az egyéb hozzávalók széles skálán mozognak. Mi most az egyik legelterjedtebb változatot hoztuk nektek.

Hozzávalók:

35 dkg fehér káposzta , 35 dkg lila káposzta, 1 szál sárgarépa, 175 g tejföl, 220 g majonéz, 2 tk mustár, 1 ek porcukor, só, bors.

Elkészítés:

A káposztákat éles késsel vékonyan felszeleteljük, a répát lereszeljük, sózzuk és kicsit állni hagyjuk. Alaposan kinyomkodjuk. Összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt és porcukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a zöldségeket. Hidegen tálaljuk.