Család

Az anafilaxiás rohamot sokan a fulladással kötik össze, ez egy tévhit – Janklovics Natasa, az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület szóvivője volt az Anyapercek vendége

Az Anyapercek podcast legújabb adásában az anafilaxiás allergia témáját járta körbe Semjén Nóra meghívott vendégével, az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület szóvivőjével, Janklovics Natasával.
2023. Augusztus 14.

Tavaly januárban életét vesztette egy hétéves gyermek, akinél anafilaxiás allergiás roham alakult ki egy iskolai születésnapi tortázás után.

A sajnálatos eset következtében fókuszba került az anafilaxia, és felmerült, hogy a pedagógusokat is ki kellene képezni az adrenalin injekció használatára.

Az Anyapercek új adásában Semjén Nóra Janklovics Natasával beszélgetett, aki egyike annak a hat szülőnek, akik Dr. Csáki Csilla allergológus közreműködésével létrehozták az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesületet. Az egyesület célja, hogy segítséget nyújtsanak az érintett szülőknek és gyermekeiknek. Natasa gyermeke, Beni szintén érintett.

A friss podcast adásban szó esett az egyesület munkájáról, az anafilaxiás allergiáról, a vizsgálatokról, illetve arról, hogy hogyan lehet a lehető legkevesebb szorongással együtt élni ezzel a diagnózissal.

Az adást itt tudjátok meghallgatni: