Család

Bringával ütött el egy nénit az 5 éves, börtönbe mehet az apukája

Nagy bajban van az apuka, aki nem gondolta, hogy ekkora baj lesz abból, hogy biciklizni tanította a fiát.
2023. Május 01.
Biciklizni tanul egy kisfiú az apukájával

Egy szuper apa-fia programnak indult az egész: az volt a terv, hogy az 5 éves kisgyerek megtanul biciklizni, a gyakorláshoz pedig egy parkot szemeltek ki.

Itt próbálkozott először a kisfiú a kerekezéssel, amikor egy óvatlan pillanatban belerohant egy ott sétáló 87 éves nénibe, aki elveszítette az egyensúlyát és a földre zuhant. Az ütés olyan szerencsétlenül érte az idős nőt, hogy belehalt a fejsérülésébe, a történtekért pedig az apukának kell felelnie.

Először úgy tűnt, nincs nagy baj

A milánói férfi azt mesélte a rendőröknek, hogy egy félreeső helyen gyakoroltak a kisfiával, amikor egyszer csak felbukkant a néni egy barátnőjével. A kisfiú pánikba esett, és nem tudta megállítani a biciklit, amivel fellökte az idős hölgyek egyikét.

Akkor úgy tűnt, hogy nincs nagy baj, az apuka azonban ragaszkodott hozzá, hogy hívjanak mentőt. A biztonság kedvéért kórházba szállították az asszonyt, ahol az állapota rövid időn belül válságosra fordult: elveszítette az eszméletét, majd meghalt. 

Biciklizni tanuló kisfiú

Nagy árat fizethet az apuka

Hiába tűnik úgy, hogy a néni szerencsétlen véletlenek miatt veszítette életét és szándékosságról szó sincs, a történtekért az édesapának kell felelnie az olasz törvények szerint. Gondatlanságból elkövetett emberölés vádja miatt kell majd bíróság elé állnia, és a legrosszabb esetben akár börtönbe is kerülhet. Emellett komoly, csaknem 80 millió forintos kártérítés fizetésére is kötelezhetik. 

Az olaszokat is felkavarta az eset, és a legtöbben sajnálják az apukát. „Na ne! Miért gondolják úgy, hogy ez a szegény apa tehet az egészről? Ez egyszerűen abszurd! Azzal én is egyetértek, hogy a gyerekekre mindig és mindenhol oda kell figyelni, de gyilkossággal vádolni ezt a férfit erős túlzás. Teljesen tönkre teszik az életét!” – írta egy hozzászóló a közösségi médiában megosztott hír alatt. 

„Ez Olaszország! Mindig van lejjebb… Ha a néni magától esett volna el, akkor a polgármestert vádolnák gyilkossággal, amiért képtelen rendbe hozatni az utakat a parkokban és a köztereken? Az igazságszolgáltatásnak működnie kell, de nem az a dolga, hogy tisztességes családapákat tegyen tönkre egy életre!” – fűzte hozzá egy másik. 

„Szívből sajnálom a nénit és a szeretteit, mégis azt gondolom, hogy az apuka és a kisfiú családja nem érdemel ekkora büntetést egy szerencsétlen baleset miatt” – kommentálta az esetet egy harmadik.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images