Család

Csak a tizennyolcadik születésnapjukon tudták meg a hármas ikrek, melyikük a legidősebb

Sokat vártak ezek a hármas ikrek, hogy megtudják, milyen sorrendben jöttek világra.
2024. Április 24.
(Kép forrása: Getty Images)

Janie, Wright és Luke Hilbert hármas ikrek, akik februárban tettek közzé egy TikTok-videót, amiben megosztották a reakciójukat arra vonatkozóan, hogy megtudták, melyikük született hármuk közül először, másodszor és harmadsor. Amitől mindez különösen érdekes, hogy erre csupán a tizennyolcadik születésnapjukkor került sor. „POV: hármas ikrek vagytok, és a szüleitek a tizennyolcadik születésnapotokig vártak, hogy elárulják a születési sorrendeteket” – olvasható a felirat a videón, ami azóta több mint 20 milliós megtekintésnél tart.

A felvételen az ikrek csodálkozva és döbbenten hallgatják a hírt, majd a végén mind megölelik egymást. Azonban azt nem fedik fel a videóban, hogy milyen sorrendben jöttek világra.

A Today.com megkérdezte erről a családot, és az ikrek szüleit arról is, hogy miért nem mondták el ezt korábban a gyerekeiknek. Stewart Hilbert és Clay Hilbert elmondták a portálnak, hogy erre a döntésükre jelentős hatással volt a legidősebb fiuk, Clayton – ő hároméves volt, amikor az édesanya az ikrekkel olt várandós.

„Emellett határozottan koraérett volt, szabálykövető és nagyon szó szerint vette a dolgokat” – mondta el Stewart a portálnak, és hozzátette, hogy úgy gondolták, hogy fiuk megpróbálná érvényesíteni a „legidősebb kapja először a cumisüveget” hozzáállást a babáknál.

Az anya elmondta, hogy nem akarták, hogy ez így legyen, ezért úgy döntöttek, hogy maradjon titokban a dolog. És így nem kell majd foglalkozniuk a legidősebb, a legfiatalabb, a középső sztereotípiákkal.

Az anya elmondta, hogy nem akarták, hogy ez így legyen, ezért úgy döntöttek, hogy maradjon titokban a dolog. És így nem kell majd foglalkozniuk a legidősebb, a legfiatalabb, a középső sztereotípiákkal.

Kezdetben könnyebb volt nem elárulni a dolgot, amikor a négy gyerek még kicsi volt, azonban idővel egyre kíváncsibbak lettek. „Mindenképpen tudni akarták, és ez még szórakoztatóbbá tette” – mondta el Stewart.

Janie hozzátette, hogy sokáig próbáták kitalálni, kérték, hogy mondják el nekik, sőt, egyszer, negyedikes korukban a barátaival felosontak a padlásra, hátha ki tudják deríteni valahogyan, de még a gyerekkori naplójukban sem volt sorrend.

A születésnapjukon kiderült, hogy Wright született először, aztán Luke, és Janie volt a harmadik. A válasz pedig mindvégig előttük volt, mert a családi üzenetcsoportban a születési sorrendben volt a gyerekek neve az édesapjuk ötlete alapján – hogy jól látható helyen legyen az információ.

Janie elárulta, hogy az új információ kicsit sem változtatta meg a testvér-dinamikájukat. “Mindannyian kötődünk egymáshoz. Nagyon. Az egymással való kapcsolatunk igazán különleges” – mondta a portálnak. “Nem hiszem, hogy (a leleplezés) sokat változott volna, de érdekes volt visszagondolni a gyerekkorunkra, és elgondolkodni azon, hogy vajon csak természetesen felvettük-e ezeket a szerepeket” – magyarázta.

Édesanyjuk elmondta a portálnak, hogy a gyerekei mai személyisége illik ahhoz, ahogy az anyaméhben helyezkedtek el. Wright-ról, akik alul volt, azt mondta, hogy felelősségteljes és megbízható, mindenkit biztonságban akar tudni.

„Luke középfelé volt, valójában átlósan, és minden este megfordult a gyomromnál. Mindig úgy éreztem, hogy Luke Wright-ot nézi lent, Janie-t pedig fent. És ez teljesen Luke. Neki van a legnagyobb szíve, és mindig határozottan az a testvér, aki a legjobbat akarja mindenkinek” – mondta.

Janie-ről pedig elmondta, hogy ő volt fent, és mindig a bordaívét nyomta. „Így mindig is tudtam, hogy fejlődik és jól van” – mondta az anya a portálnak, és hozzátette, hogy lánya állandó mozgásban van és elfoglalt, boldog és vidám, és éppen így érezte a pocakjában is.