Család

Családi programajánló hétvégére – szeptember 9-10.

Már benne vagyunk az őszben, mégis nyárias az idő. Ilyenkor mindenkit arra buzdítanánk, hogy töltsön annyi időt a szabadban, amennyi csak lehetséges. Olyan családi programokat hoztunk, aminek kedvez a jó idő és egy kiadós túra után is beiktatható.
2023. Szeptember 08.
család naplementében ősszel
Kép: Getty Images

Kezdjük a fővárossal.

Családi nap Újpesten: e-rollerezés, e-bike

Kiállítással egybekötött családi napot szervez a Magyar Autóklub és a Jövő Mobilitása Szövetség, ahol bárki kipróbálhatja a mikro- és elektromobilitási eszközöket, emellett az az Autóklub online tesztjén a legjobban teljesítő fiatalok elektromos rollereken és kerékpárokon mérhetik össze tudásukat. Azért, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban érezzék magukat az utakon a Magyar Autóklub és a Jövő Mobilitása Szövetség családi napon mutatja be az eszközök biztonságos használatát.

A szeptember 9-ei esemény ingyenes, de a bejáratnál egy gyors regisztrációt kérünk a látogatóktól. A bejutás meggyorsítása miatt érdemes előregisztrálni.

Hol? Budapest, IV. kerület, Berda József u.15., Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Park

Táncházak Éjszakája

Szeptember 9-én harmincnegyedszer nyitják meg a táncházi évadot, a Fonó Budai Zeneházban. Kihasználva a helyszín adottságait délutántól hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal töltik meg a szervezők és a résztvevők.

népviselet

Kép: Getty Images

Az este folyamán a Kárpát-medence magyarságának táncai kerülnek terítékre. Két külön teremben a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be, illetve a magyar nyelvterület különböző tájegységei, amelyeken képzett táncpedagógusok élő zenére kalauzolják végig az érdeklődőket.

Hol? Fonó Budai Zeneház, XI. Sztregova u. 3

Vígnap

A Vígszínház szeptember 10-én újra Vígnappal várja a közönséget. Az egész napos programsorozat betekintést nyújt a színház ritkán látott helyszíneibe és a színfalak mögé. A backstage-túrák során a Vígszínház színészei vezetik körbe az érdeklődőket.

Vígnap 2022

Vígnap 2022, fotó: Juhász Éva

Vidám improvizációs előadással, dedikálással, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, jótékonysági akcióval és számtalan gyerekprogrammal várnak bennünket a szervezők.

Hol? Vígszínház, XIII. Szent István krt. 14.

Manóerdő Felfedező Erdei Szenzomotoros Torna

Szombaton fél 10-kor kezdődik ez az izgalmas kaland gyerekeknek és szüleiknek. A túra során 15-20 erdei szenzomotoros tornagyakorlattal, kommunikációs és stresszoldó játékokkal és térképes felfedezéssel találkozhatunk.
Ár: 8000 Ft / gyermek, mely tartalmazza a teljes 2,5 órás programot szülő részvételével, valamint a tízórait. A testvéreket 10% kedvezményt kapnak.

Jelentkezés és helyfoglalás ezen az oldalon.
Hol? Püspökerdő, Győr

Látogassuk meg a medvéket!

A Veresegyházi Medveotthon állandó programkínálata a nagyragadazókról szóló ingyenes előadás, bemutató és a predator program hétvégén 13:00 és 16:00 órakor kezdődik. A Medveotthon területén kisállat simogató is van.
Hol? Veresegyház, Patak utca 50.

Családi program a Soproni-hegységben

Játékos szabadtéri családi élményprogram lesz Sopronban a hétvégén. Igazi kisgyermekes családi kalandnak ígérkezik, gyönyörű helyszínen, a Soproni-hegység legszebb tájain. A kérdés már csak az, hogy vissza tudjuk-e juttatni a király varázs erejű koronáját? A küldetés közben izgalmas fejtörőket kell megoldani. Olyan feladványok fogják nehezíteni a kalandot, amelyek helyenként igazi kihívások lesznek.
Hol? Sopron , Várisi utca 4.

Csikósbemutató lovaskocsikázással

Csikósbemutató, Bugacpuszta

Kép: bugacpuszta.hu

Pusztaprogramra várnak mindenkit Bugacpusztán a Karikás Csárdánál. A bemutató előtt lehetőség nyílik kipróbálni a patkódobást, illetve póni simogató is lesz. A bemutató után kipróbálható a csikós élet különlegessége, a szőrén lovaglás. Sőt, még Antival, a szamárral is találkozhatunk.
Hol? Bugacpuszta, Nagybugac tanya 135.