Család

Csodafinom és illatos fahéjas karácsonyi csillagok

Ha sütögetést most még korainak érzed, a receptgyűjtögetésnek már nagyon is itt az ideje! Ezzel a kekssze amúgy kár karácsonyig várni, annyira klassz!
2024. November 21.

Szuperül mutat az ünnepi asztalon, a sütisdobozban vagy celofánba csomagolva gasztroajándékként. Az elkészítése nem hosszadalmas, ha minden a terv szerint alakul, kevesebb mint 1 óra alatt ott is illatozhatnak előtted!

fahéjas karácsonyi csillag recept

Amellett, hogy gyorsan elkészíthető a recept, sokan szeretik benne, hogy fel lehet hozzá használni a többi sütiből kimaradt tojásfehérjéket. Persze-persze, habcsók is készülhet belőlük, de ha nem szeretnéd órákig járatni a sütőt, és egy kis változatosságra vágysz, ez lehet a befutó!

Fahéjas karácsonyi csillagok

Hozzávalók:

  • 250 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 közepes méretű tojásból maradt fehérje
  • 500 g darált dió, mogyoró vagy mandula (vagy akár ezek vegyesen)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 teáskanál fahéj

Így készül:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, majd több részletben belekeverjük a porcukrot. A sütés utáni díszítéshez 4-5 evőkanálnyit félreteszünk a sűrű habból és folytatjuk a munkát.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a darált csonthéjasokat a fahéjjal, a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a tojáshabbá és addig dolgozzuk, míg könnyen gyúrható masszát kapunk.
  3. Egy gyúródeszkát meghintünk porcukorral, rátesszük a tésztát és óvatosan 5 mm vastagra nyújtjuk. Csillagokat (vagy más, kedvünkre való formát) szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 130 fokra, és körülbelül 12 perc alatt készre sütjük a csillagokat. Kivesszük és a tetejüket megkenjük a kezdéskor félretett tojáshabbál, majd újabb 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hófehér réteg kicsit megszilárduljon.

Fotó: Getty Images