Család

Jó hír: drasztikusan csökken az egyik alapvető élelmiszer ára

„Az ALDI Magyarország folytatja az alapvető élelmiszerek körében a tartós és jelentős árcsökkentést” – írja az áruházlánc közleményében.
2023. Március 01.
Kisgyerek sajtért nyúl fel az asztalra
Kép: Getty Images

Március elsejétől az ALDI áruházlánc terméktől függően 20-23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja magyar beszerzésű trappista sajtjait.

Az áruházlánc arra emlékeztet közleményében, hogy a nemzetközi és a magyar tejpiaci helyzetnek köszönhetően február elején jelentős mértékben, 20 százalékkal csökkentette legnépszerűbb, legkeresettebb vajtermékei árát – írja a Blikk.

Azt írják, hogy további tejtermék esetében ért el alacsonyabb beszerzési árakat, az így keletkező árelőnyt ismét továbbadja a fogyasztóknak. A vállalat március 1-jétől jelentősen és tartósan olcsóbb áron kínálja a legkedveltebb, hagyományos és laktózmentes kivitelű trappista sajtjait.

E szerint:

  • az 1 kilogrammos Tolle Trappista sajt közel 21 százalékkal lesz olcsóbb, 4790 forint helyett 3790 forint lesz az ára,
  • az ALDI saját márkás Kokárdás Trappista sajt ára több mint 23 százalékkal csökken, így szerdától 3890 forint helyett 2990 forintba kerül,
  • a 700 grammos ALDI saját márkás Milfina Trappista sajt árcsökkenése több mint 21 százalék, így 3299 forint helyett 2599 forintba kerül,
  • ugyanennek a sajtnak a laktózmentes változata is közel 21 százalékkal lesz olcsóbb: 3790 forint helyett 2999 forintot kell érte fizetni,
  • az ALDI saját márkás, 400 grammos kiszerelésű Milfina Darabolt sajtok ára 20 százalékkal, 1999 forintról 1599 forintra csökken.

Ez az öt termék adja az ALDI trappistasajt-forgalmának háromnegyedét.

„Az ALDI már 2021 óta kizárólag magyar trappista sajtot kínál polcain, így akik nálunk vásárolnak trappista sajtot, a magyar tejtermelőket és feldolgozókat támogatják”– fogalmazott Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.