Család

Eddig tart ki a nyárias időjárás Magyarországon

Ma még lehetnek fátyol- és gomolyfelhők, de csapadéktól nem kell tartani. Délután akár már 22-28 fok is lehet!
2024. Április 07.
jövő heti időjárás

Azt, hogy a jövő hét első napjaiban folytatódik-e ez a csodás tendencia, az idokep.hu szakértői árulták el előrejelzésükben.

  • Mint írják, a hét első napján napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időre számíthatunk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
  • Kedden továbbra is velünk tart a napos-fátyolfelhős idő, és csapadékot sem helyeztek kilátásba. Sokfelé élénk, erős lesz a délies szél. A hőmérők higanyszála 24-29 fokig emelkedhet.
  • Szerdán is sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést, délután pedig egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék szerencsére nem érkezik, északon azért előfordulhat zápor. Nagy hőmérséklet-különbség alakulhat ki a nyugati és a keleti országrész között: délután a Dunántúlon 15-23, a Dunától kelere 22-28 fokra van kilátás.
  • Csütörtökre napos, száraz idő várható. Az északi szél többfelé megélénkülhet, a csúcshőmérséklet pedig várhatóan már csak 20-26 fok között alakul.

Nyitókép: Getty Images