Az amerikai típusú palacsinták közül nagyon népszerű a banános változat, amiből létezik csupán két összetevős és több hozzávalóból készült is. Az allrecipes által megosztott sütőtökös változat alapanyagi hasonlók a klasszikus amerikai palacsintáéhoz, kiegészítve sütőtökpürével. Ez utóbbit elkészítheted sült vagy főtt sütőtökből, a zöldség húsának lepürésítésével.
A recept szerint a palacsinta tésztájába – ami hat adagra elég – egy bögre (250 ml) kerül püréből, amit 1 és fél bögre tejjel, egy nagy tojással, 2 evőkanál olajjal és 2 evőkanál ecettel kell összekeverni egy tálban. Egy másik tálban keverj össze 2 csésze lisztet, 3 evőkanál (barna)cukrot, 2 teáskanál sütőport, 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál őrölt szegfűborsot, 1 teáskanál őrölt fahéjat, fél teáskanál őrölt gyömbért és fél teáskanál sót. Ezután a száraz hozzávalókat keverd hozzá a sütőtökös keverékhez.
Kenj ki olajjal egy serpenyőt, majd tedd fel közepes-magas lángra a tűzhelyre. Egy palacsintához merj 3-4 evőkanál tésztát a serpenyőbe, és egy kicsit lapogasd el. Süsd addig, amíg kis buborékok nem jelennek meg rajta, majd fordítsd meg és süsd aranybarnára.
Tálald például mézzel, tejszínhabbal, natúr joghurttal, gyümölcsökkel vagy csokidarabokkal a tetején, ízlésetek szerint.