A Merőkanál.hu, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ táplálkozással foglalkozó közösségi oldala osztotta meg a Maradék nélkül Facebook-oldal bejegyzését, amiben egy szuper ötletet mutattak arra, mit érdemes tenni a megmaradt fél citrommal, hogy megmentsük a kidobástól.
Ahogy a Maradék nélkül írja, gyakori probléma, hogy csak egy fél citromra van éppen szükség, a másik fele pedig megmarad és a hűtőben áll hetekig – ahol, ha megfeledkezünk róla, akár meg is penészedhet, és így a kukában végzi. Egy nagyon egyszerű megoldást mutattak erre a problémára: ha tudjuk, hogy nem használjuk el 1-2 napon belül, inkább facsarjuk ki, és adagoljuk ki egy jégkocka tartóba. Sőt, ha bio citromról van szó, akár a héját is lereszelhetjük és lefagyaszthatjuk. Így amikor szükség van egy kevés friss citromlére vagy citromhéjra, csak elő kell vennünk a fagyasztóból.
Az élelmiszerpazarlás mértékének csökkentésére nemrégiben készített egy hűtőhasználati útmutatót a Maradék nélkül, amiben arra találunk ötleteket, hogyan használhatjuk ki még jobban a hűtőt és a fagyasztót – erről itt írtunk korábban.