Trend

Öt dolog a konyhában, amire használhatod a citromot

A vegyszermentes takarításhoz az ecet és a szódabikarbóna mellett a citromot is szokták ajánlani a ház körül. A konyhában pedig a következőkhöz jöhet jól – a főzésen túl.
2023. November 26.
(Kép forrása: Getty Images)

Segít letisztítani a vágódeszkát

Ha fokhagymát, hagymát szeleteltél a vágódeszkán, és erős szag és foltok maradtak utánuk, egy szelet citrommal is átdörzsölheted a felületét. Hagyd hatni 20 percig, mielőtt lemosnád a deszkát.

Szuper üvegtisztító

Foltosak maradtak a poharak? Ha a citromlevet egy kis vízzel és ecettel összekevered, remek természetes üvegtisztítód lesz, ami tisztává és csíkmentessé varázsolja ezeket.

Természetes illatosító

Természetes illatosítót készíthetsz a lakásba, ha néhány szelet citromot és nép szegfűszeget felfőzöl egy kis vízben – ez segít, hogy frissebb legyen a levegő. Ha pedig a hűtőnek van erősebb szaga, amitől meg szeretnél szabadulni, tegyél be egy-két gerezdet valamelyik polcára.

Segíthet eltávolítani a vízkövet a csapról

A konyhai csapon, mosogatón maradt enyhe vízkőfoltokat egyszerűen dörzsöld át egy gerezd citrommal, vagy citromlével, majd töröld le.

Szagtalanítja a kezedet

Ha valamilyen intenzívebb illatú alapanyaggal főzöl, mint például a hal, és a kezed átvette a szagát, dörzsöld át egy szelet citrommal.

(Forrás: marthastewart.com)