Család

„Egyértelmű volt, hogy már nem érünk be a kórházba időben” – mesélt a kismama, aki egy benzinkútnál szült

Az édesapa látta meg először a baba feje búbját.
2023. Augusztus 10.
baba
Kép: Getty Images

Ahogy arról a Gyerekszoba.hu is írt, benzinkúton adott életet második gyermekének egy 31 éves kismama. Amikor Réka magzatvize a reggeli órában elfolyt, a férjével és hároméves gyermekükkel autóba ültek és elindultak a kórház felé. Az események azonban felgyorsultak.

A Metro áruháznál tartottunk, amikor felismertem, hogy immár a tolófájások gyötörnek. A férjemnek erről semmit nem mondtam, inkább fogtam a telefonomat és felhívtam a mentőket. Ezt hallva Tamás egy pillanatra kis híján szívinfarktust kapott, de jól kezelte a helyzetet, és félreállt egy benzinkúton. Egyértelmű volt, hogy már nem érünk be a kórházba időben – mesélte Réka a Borsnak. A központból egy mentőautót és egy Cerny koraszülöttmentő-autót küldtek a helyszínre, azok érkezéséig pedig a diszpécser instruálta az édesapáz mit is kell tennie.

Az autóban mellettem ült a három éves kisfiam, Bence. Ő nem ijedt meg a helyzettől, inkább élvezte.  Amikor fájdalmamban jajgattam, csak annyit mondott, „Anya, vicces vagy”!  Láthatóan nem értette, mi történik, ezért elmagyaráztuk neki, hogy semmi baj, csak mindjárt találkozhat a kistestvérével – mesélte az édesanya.

– Bence tulajdonképpen azzal segített a legtöbbet, hogy végig nyugodt volt. Békésen beült az autóba, így nem adott plusz feladatokat. Tamás pedig lehajtotta a hátsó ülést, hogy le tudjak feküdni a csomagtartóban. Büszke vagyok a férjemre a helytállásáért!  Ő látta meg először a magzatburkot, majd a kisbabánk fekete haját. Éppen akkor érkeztek meg a mentők, amikor ezt közölte. 

A helyszínre érkező mentősök megállapították, hogy már nem jutnak be a kórházba. Perceken belül meg is született a kisbaba, aki a Bella nevet kapta.

Nagyon büszke vagyok a férjemre! Tamás annak ellenére állta a sarat, hogy amúgy igencsak ájulós, és fél a vértől. A köldökzsinórt már nem merte elvágni, igaz, sokkal kevesebb apuka van, aki a szülést vezeti le, mint aki az ollót veszi a kezébe tette hozzá az anya.