Család

Ennyire lesz esős az előttünk álló hétvége

Az ország több pontján jelenleg is szakad az eső, így nem csoda, ha sokan aggódnak: tényleg vége a nyárias időnek?
2023. Augusztus 04.
Pocsolyába ugráló kislány

Igazán szívfájdító lenne, ha szembe kellene néznünk a ténnyel, hogy ennyi jutott erre az évre a meleg, nyárias időjárásból, a koponyeg.hu hétvégi előrejelzése azonban ad némi okot az örömre. Nézd meg, mire számíthatunk!

Legyen nálad esernyő!

Pénteken északon és északnyugaton erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, máshol nagyrészt napos időre számíthatunk. A hajnali és reggeli órákban, illetve késő délutántól várható zápor, zivatar – leginkább az északi, északnyugati tájakon. A hőmérséklet 21 és 35 fok között alakul, északnyugat felé haladva egyre hűvösebb lesz az idő.

Szombaton erősen felhős idő várható, keleten jut majd több a napsütésből. Eleinte csak nyugaton, később egyre több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar, de felhőszakadás is előfordulhat. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik, a hőmérséklet 22-25 fok köré csökken. A Tiszántúlon ennél valamivel melegebb lehet.

Vasárnap marad az erősen gomolyfelhős idő, de délután a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet. Többfelé fordulhat elő zápor, zivatar, felhőszakadás. Erős, néhol viharos északnyugati szélre kell készülni. Mindössze 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. Akár tetszik, akár nem, koraőszi időnk lesz.

A nyárnak azért nem kell még búcsút inteni, keddtől ugyanis egyre melegebb, naposabb idő várható, jövő hétvégére pedig visszatérhet az igazi nyaralóidő.

Nyitókép: Getty Images