Család

Egyszerre érettségizett apa és lánya

Az 52 éves apuka annak idején az érettségi előtt 4 hónappal hagyott fel a tanulással, most visszaült az iskolapadba.
2023. Július 14.
érettségiző lány

Daniele Maccanti és a lánya, Diletta egyszerre futott neki az érettséginek idén júniusban az olaszországi Pisa közelében. Mint az apuka elmondta, azt szerette volna megmutatni a világnak, hogy a tanuláshoz sosem lehet elég idős az ember.

Érettségi 50 felett

Több mint 30 év telt el azóta, hogy felhagyott a tanulással az 52 éves apuka, aki úgy döntött, hogy a lányával együtt ül be a fontos vizsgára, igaz, ő egy másik iskolában látott neki a tételek kidolgozásának a nagy napon.

Annak idején azért szállt inába a bátorság a megmérettetés előtt, mert nem hitt magában, és mai fejjel úgy látja, valóban nem volt még érett arra, hogy vizsgázzon. Ezért inkább munkát keresett, majd családot alapított és egyre valószínűbbnek tűnt, hogy nem fut neki újra az érettséginek.

Nem akart a család fekete báránya lenni

Bár többször is eszébe jutott, hogy jó lenne levizsgázni, valamiért mindig halogatta a dolgot. Most azonban, hogy a lánya ehhez a fontos állomáshoz ért, elérkezettnek látta az időt, hogy csatlakozzon hozzá. Azt mesélte, hogy lánya elszántsága és szorgalma adta meg neki az utolsó lökést ahhoz, hogy jelentkezzen a záróvizsgára.

Daniele felesége az egyetemre tért vissza néhány év kihagyást követően. Ő azért döntött így, mert nem szeretett volna lemaradni a család nőtagjai mögött. Munka után esténként iskolába járt, hétvégenként pedig a könyvek fölött görnyedt.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via