Család

Esős és hideg napok jönnek, ennyi fokra készülhetünk

Kedvükre pocsolyázhatnak a gyerekek ezen a hétvégén!
2023. November 10.
Kisgyerek esőben

Alapvetően nincs okunk mérgelődni azon, hogy november közepén olyan idő köszönt ránk, amilyenben ilyenkor részünk szokott lenni, néhányan mégis morcosabbak lehetnek a télies időjárás miatt.

Milyen időnk lesz hétvégén?

A koponyeg.hu előrejelzése szerint kiadós esőre készülhetünk, ráadásul a hőmérők higanyszála sem kúszik már sokkal magasabbra 10 foknál. De lássuk a részleteket!

  • Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Délelőtt csak a Dunántúlon, a délutáni órákban viszont már országszerte várható kiadós mennyiségű eső, zápor. A délkeleti szél többfelé felerősödik, 11 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.
  • Szombaton estig kitart a borongós idő, azután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délelőtt a Dunától keletre még többfelé várható csapadék, délutántól azonban csak a Tiszántúlon valószínű további eső. Felerősödik az északnyugati szél, és mindössze 7-12 fok lesz.
  • Vasárnap napos, gomolyfelhős időre készülhetünk, csapadék nélkül. A szél délnyugatira fordul, de mérsékelt marad. Reggel csupán 2, délután 10 fok várható.

Mire számíthatunk jövő héten?

  • Hétfőn a kezdeti borús idő után délutánra felszakadozik majd a felhőzet. Elszórtan eshet az eső, az északnyugati szél megélénkül, a hőmérséklet pedig 9-10 fok körül alakul.
  • Kedden az erősen felhős égből elszórtan alakul ki eső, zápor, országszerte marad a 10 fok körüli maximum.

Nyitókép: Getty Images