Kisgyerek

Téved, aki azt hiszi, hogy az esőben fáznak meg a gyerekek

Amikor esősre fordul az idő, sok szülő összerezzen, és előre „várja”, hogy a gyereke megfázzon, a gyerekorvos szerint azonban felesleges ettől tartani.
2023. Október 25.
Boldog kisfiú az esőben

Kész szerencse, hogy egyre több gyerekorvos ad tanácsot a szülőknek a közösségi oldalakon is, így nem kell a rendelőig mennünk, ha bizonyos kérdésekben elbizonytalanodunk.

Antonio Di Mauro egy olasz orvos, aki előszeretettel osztja meg gondolatait a követőivel. Nem riad vissza attól sem, hogy megdöntsön néhány, évtizedek óta a köztudatban keringő állítást, ha azzal a gyerekek javát szolgálja.

A napokban például az őszi időjárást vette védelmébe és tisztázta, hogy egyáltalán nem a hidegtől kellene tartania a családoknak, ha azt szeretnék, hogy a kisebbek megússzák a náthát:

Eső, hideg és szél. Ezek közül EGYIK SEM betegít meg, vigyétek a szabadba a gyerekeket! Hálás lesz érte az immunrendszerük, jót tesztek vele a szemüknek és még okosodnak is! A vírusok és a baktériumok a zárt terekben tanyáznak. A kórházakban, a gyerekorvosi rendelőkben, a plázákban és az otthonaitokban, ha féltek ablakot nyitni a huzat miatt…”

A szülők, akik lelkesen követik Di Mauro doktort, örömmel fogadták a posztját, aminek kommentjeikkel is hangot adtak. Volt, aki azt írta, hatalmas betűkkel kimásolja a szavait, majd kinyomtatja és eljuttatja a gyerekek nagyszüleihez, mert ők még mindig ezt a régi szemléletet követik és szívük szerint egész télre bezárnák a gyerekeket.

Egy másik hozzászóló ennél is tovább ment: „Doktor Úr, szerintem ezt szórólapra kellene írni és széles körben terjeszteni!” – írta a nagy sikerű bejegyzés alá.

Nyitókép: Getty Images