Kisgyerek

Kirúgták az orvost, aki fagyit és videójátékozást írt fel a gyerekeknek

Torokfájással vitte orvoshoz a gyerekét az anyuka, mikor meglátta, hogy mit írt fel receptre, habozás nélkül feljelentette.
2023. Június 06.
kisgyereket vizsgál a gyerekorvos

A 37 éves Priscila da Silva Ramos Brazíliában él, és a közelmúltban vitte orvoshoz a torokfájástól szenvedő kisfiát. A gyerekorvos vetett pár pillantást a kicsire, majd különös terápiát javasolt.

A nő szerint az, hogy videójátékozást és fagyizást írt fel neki receptre, meglehetősen „szakmaiatlan”, ezt pedig nem akarta szó nélkül hagyni.

Sérelmezte, hogy nem volt elég alapos a vizsgálat, így szerinte a gyógyszereket sem lehet elég körültekintően kiválasztani. „Kérdezte, hogy otthon megnéztem-e a gyerek torkát, amire azt válaszoltam, hogy ez az ő dolga lenne, hiszen nem én vagyok az orvos. Ez nem nagyon érdekelte, szinte bele sem nézett a fiam szájába, máris írni kezdte a receptet” – panaszolta az anyuka.

Először nem is értette, miért kérdezi azt a 9 éves fiától a doktor, hogy a csoki- vagy az eperfagyit szereti-e jobban: „A gyerekem az elsőt választotta, így az került a receptre kedvenc videójátékával, a Free Fire társaságában.” 

Nem értették a viccet

Az anyának egyébként először nem is szúrt szemet ez a furcsa orvosság, a nővére volt az, aki kiszúrta, mi áll a recepten. Gyorsan le is fotózták és feltették a közösségi oldalukra, hogy megmutassák, mit javasolt a gyerekorvos a beteg kisfiúnak.

Az ismerőseik többsége védelmébe vette a dokit, mondván ez egy ártatlan tréfa, ami nem mellesleg könnyebbé teheti a gyerek számára a gyógyulás időszakát, ám az anyuka felháborodását ez cseppet sem enyhítette.

A jelek szerint Priscila továbbra sem értette a viccet, ugyanis fogta magát és panaszt tett az orvos ellen. A férfi a bejelentést követően nem sokkal elveszítette az állását.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images