Kisgyerek

Ennél cukibb receptet még egy gyerekorvos sem írt a világon

Ez a gyerekorvos nem szívbajos: azokra az esetekre is kitölt egy receptet, ha nincs szükség orvosságra. Nézd meg, mit ír fel a kis pácienseknek!
2023. Április 14.
gyerekorvos fagyit irt fel a gyerekeknek

A dél-olasz Bariban praktizáló gyerekorvos, Rocco Saldutti komolyan veszi a munkáját, mert szívügye a gyerekek gyógyítása. Egy Rossella nevű kislánynak például reggel 8-ra vanília, este 8-ra pedig pisztácia fagyit írt fel receptre, azzal a megkötéssel, hogy hasfájás esetén függesszék fel a „terápiát”.

Mindenki mosolyogva távozik

Mint mondja, azoknak a pácienseknek írja elő ezt a közkedvelt „orvosságot”, akiknek nincs szükségük igazi gyógyszerekre, a hatás pedig sosem marad el: a szülők és a gyerekek is mosolyogva, megkönnyebbülten távoznak a rendelőből és boldogan tesznek eleget az orvosi utasításnak.

Saldutti doktor természetesen nem gyógyszerellenes, amikor a helyzet úgy kívánja, felírja a szükséges szert, de ha könnyen múló, enyhe testi bajjal fordulnak hozzá, fagyival vidítja fel a gyerekeket.

Különös receptjeit ő maga osztotta meg a Facebookon ezzel a kísérőszöveggel: „Réges-régen, amikor mi voltunk gyerekek, injekciót szúrtak a popónkba, olyan hatalmas tűvel, amivel még egy focilabdát is át lehetett volna szúrni. Ezek a receptek egészen más hatást váltanak ki: van, akinek napi két fagyit írok elő, másoknak pedig kekszet. Így máris szívesebben jönnek orvoshoz a gyerekek!”

Fotó: Getty Images