Család

DNS-teszt-oldal segítségével talált rá szülőanyjára, közel két évtized keresés után

Kéthetes volt, amikor örökbe fogadták, 35 éves korában talált rá vérszerinti anyjára egy amerikai nő.
2023. Április 18.
kezek
(Kép forrása: Getty Images)

A 35 éves Rachel Ruiz-t kéthetes korában fogadták örökbe, amit szülei nem titkoltak előle. Amikor betöltötte a 18. évét, információt kapott a szülőanyjáról, és egy számára írt levelet is – azonban ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megtalálhassa. Ezt követően az ancestory.com DNS-tesztes weboldalhoz fordult, ami végül vérszerinti nagyapja gyászjelentéséhez vezette el, számolt be róla a Wales Online. Ennek nyomán pedig a Facebook segítségével jutott el az 52 éves szülőanyjához, Angie Howrd-hoz, akiről a köztük lévő hasonlóság alapján tudta, hogy biztosan ő az.

Angie válaszolt Rachel üzenetére, és találkoztak is egymással. Rachel-nek még sikerült találkoznia a vérszerinti nagyanyjával, Mary-vel is, mindössze három nappal a 91 éves hölgy halála előtt.

A nő azóta találkozott a tágabb családdal is, köztük egy féltestvérével is, akiről kiderült, hogy csupán néhány percre lakik az otthonától.

„Olyan, mint egy hiányzó darab. A szüleim annyira csodálatosak, és nem éreztem úgy, hogy válaszokat kell keresnem a teljes önmagamhoz, de annyira boldog vagyok, hogy megtaláltam a vérszerinti családomat” – nyilatkozta Rachel.

A nő elmondta azt is, hogy szülei, a 60 éves Marianne és a 65 éves Brent mindig „szuper nyíltak” voltak az örökbefogadást illetően. Rachel-nek van egy örökbefogadott öccse is, a 31 éves Daniel.

Szülei adták át neki az ajándékokat, amit a vérszerinti anyja szánt a számára a 18. születésnapjára: egy horgolt takarót, egy aranygyűrűt és egy levelet, amiben az állt: „Kilenc hónapig voltál velem. Soha nem felejtelek el, remélem, egy napon találkozunk”. Emellett megkapta az örökbefogadási papírjait is, amelyekből megtudta, hogy a születési vezetékneve Deveraux volt, és ezen a nyomon kezdte el keresni a vérszerinti rokonait.

Rachel-nek sikerült kiderítenie, hogy minden vérszerinti rokona a közelben él Lehi-ben, kivéve Angie-t, aki Phoenix-be költözött. A nő azért döntött úgy, hogy örökbe adja Rachel-t, mert csak 17 éves volt a születésekor, és jobb életet akart Rachel számára.

A két nő tavaly karácsonykor kezdett el üzeneteket váltani, majd egy hónappal később, idén január végén találkoztak. „Egy hatalmas ölelést adott, és azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy én vagyok az. Olyan volt, mintha tükörbe néznék. Olyan volt, mint egy idősebb változatom – kivéve azt, hogy én magasabb vagyok. Még a ruhánk is hasonló volt – széles szárú farmert, Converse-t és rövid pólót viselt. A férjemnek leesett az álla. Azt mondta, mintha két klónt látna” – mesélte a találkozásról Rachel.