Család

29 évig várta, hogy megtalálja örökbe adott lánya

Tizenévesen esett teherbe, nem tudta vállalni az anyaságot. Majdnem harminc évnek kellett eltelnie, hogy újra találkozzanak.
2023. Március 08.
anya öleli lányát
Kép: pillanatkép, Allie Seabock / Storyful

Több mint 12 millióan látták azt a TikTokra feltöltött videót, amelyben egy amerikai anya először találkozik lányával, akit 29 évvel korábban örökbeadott. A felvételen két felnőtt nőt látunk, akik sírva ölelik egymást.

Az édesanya 19 évesen esett teherbe, de egyedül maradt várandósságával. A szülein és a testvérein kívül soha, senkinek nem mondta el, hogy első gyermekét, egy kislányt, akit Jamee-nek hívnak, örökbe adta – írja a goodmorningamerica.com.

Az akkor tinédzser lány a terhessége miatt elköltözött, majd a szülés után tért haza, folytatta életét, és soha nem beszélt az örökbe adott gyermekéről. Az anya elmondta, hogy nem telt el úgy nap az elmúlt 29 évben, hogy ne gondolt volna lányára, folyamatosan aggódott érte, és imádkozott azért, hogy egy nap megtalálja őt.

„Volt bűntudatom? Nem. Aggódtam? Minden nap” – mondta. “Aggódtam, hogy boldog-e, hogy szeretik-e, de nem éreztem bűntudatot, mert tudtam, hogy jobb élete van, mint amilyet én, mint tizenéves, egyedülálló anya adhattam volna neki.”

A videót eredetileg 2018-ban rögzítették, de először idén februárban tették közzé a Tiktokon. A videót Allie Seabock posztolta, egyike annak a négy gyermeknek, akiket az asszony azután vállalt, hogy örökbe adta elsőszülött lányát.

„Úgy nőttünk fel, hogy nem tudtuk, hogy anyukámnak van még egy gyereke. Egészen addig fogalmunk sem volt róla, amíg Jamee meg nem találta az anyukámat” – mondta Seabock a TikTok-on közzétett videóban. Az anya elmondta, hogy szabályosan sokkot kapott, amikor kapott egy Facebook-üzenetet, amelyben azt kérdezték tőle, hogy lehetséges-e, hogy ő Jamee biológiai anyja.

„Az első naptól kezdve, hogy örökbe adtam reméltem, hogy egyszer megtalál engem” – mondta az anya. „Nem akartam én keresni őt, mert azt akartam, hogy ez az ő döntése legyen. Nem akartam semmit sem erőltetni, de naponta imádkoztam, hogy megtaláljon engem. Látni őt és tudni, hogy egészséges, boldog, családja van, óriási megkönnyebbülés. Levett egy nagy terhet a vállamról a tudat, hogy boldog, és tudja, mennyire szeretik.”

Allie Seabock a Storyfulnak elmondta, hogy Jamee azóta is tartja a kapcsolatot a családjával. Bár messze élnek egymástól, de igyekeznek személyesen is találkozni, sms-ben, telefonon és a közösségi médián keresztül is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Forrás: goodmorningamerica.com