Család

34 év után találkozott biológiai anyjával

Több mint tíz évig kereste szülőanyját, kiderült, hogy 30 percre laktak egymástól.
2023. Március 27.
Anya és lánya ölelik egymást
Kép: rachelhrhuiz / TikTok

Rachel Ruiz néhány hetes volt, amikor titkos örökbefogadással került szüleihez Brent és Marianne Haslamhoz, akiknek nem lehetett biológiai gyermekük. Szülei soha nem titkolták, hogy örökbe fogadták őt. „A szüleim már kicsi koromtól kezdve nyíltan beszéltek erről így nem volt titok, és soha nem éreztem úgy, hogy ne az ő lányuk lennék” – mondta el a Today.com-nak.

Amikor Rachel 18 éves lett szülei odaadták neki biológiai anyja két ajándékát: egy kötött takarót és egy levelet, amit a születése napján írt. A levélben azt írta, hogy egy napon nagyon szeretné őt viszontlátni.

Rachel elmondta, hogy mindig is késztetést érzett arra, hogy megismerje biológiai szüleit, de a titkos örökbefogadás miatt nem gondolta, hogy ez lehetséges. Annyit tudott, hogy édesanyja 17 éves volt, amikor ő megszületett, biológiai apja személyazonosságát pedig nem tüntették fel az örökbefogadási iratokban. „Meg akartam neki mutatni, hogy jó döntést hozott, hogy boldog vagyok és egészséges” – mondta. Elhatározta, hogy megpróbálja megkeresni biológiai anyját, és ebben a szülei is támogatták, azonban csak néhány információt – fizikai leírás, iskolai végzettség – tudott Rachel az édesanyjáról.

Rachel felvette a kapcsolatot az örökbefogadásában részt vevő ügynökséggel, ahol nem adtak új információkat neki. Azt azonban véletlenül a papírok között meglátta, hogy szülőanyja leánykori neve Deveraux. Rákeresett a neten, de nem talált semmit.

További online keresés során később rátalált egy gyászjelentésre, ami egy Richard Deveraux nevű férfi halálhíréről szólt, amelyben megnevezik az elhunyt egyetlen túlélő leszármazottját, egy Angie nevű nőt. Ekkor rákeresett a Facebookon, és sikerrel járt. „Küldtem neki egy üzenetet, amiben megírtam, hogy szerintem rokonok vagyunk.” Innentől felgyorsultak az események, Angie azonnal válaszolt: „Már 34 éve imádkozom ezért a napért” – írta.

Rachel megtudta, hogy míg a szülőanyja Arizonában él, ő a Utah állambeli Pleasant Grove-ban nőtt fel, körülbelül 30 percnyire egymástól. Édesanyja azt írta neki, hogy örömmel elmegy hozzá, hogy végre találkozhassanak. Idén januárban került sor a találkozásra, amit Rachel férje videóra is vett.

„Fel-alá járkáltam, a szívem csakúgy kalapált. Egyszer csak megláttam, hogy Angie az ajtóban áll, leveszi a kabátját, leteszi a táskáját, hogy megölelhessen. Amikor megláttam őt az olyan volt, mintha tükörbe néznék: ugyanolyanok az arcvonásaink és még a hangunk is. Kiderült, hogy mindketten művészlelkek vagyunk.”

Később a találkozás megható pillanatairól készült videót feltöltötték a TikTokra, amire rengeteg komment érkezett és nagyon sokan nézték meg. „Látszik, hogy egy pillanatra sem felejtette el, nem hagyott alább a szeretete” – írta egy kommentelő Angie-ről.

@rachelhruiz I finally reunited with my birth mom after 34 years! My adoption was closed and I’ve been trying to find her for over 10 years with failed attempt after failed attempt. Thank you @ancestry for being a huge reason why this was able to happen. #adoption #birthmomreunion #adoptionreunion #birthmom #adoptionsucess #closedadoption #ancestrydna #love ♬ Unstoppable (I put my armor on, show you how strong I am) - Sia

A videóból megtudjuk, hogy Rachel szülei is találkoztak Angie-vel. A két anya átöleli egymást, talán ez a legmeghatóbb pillanat a felvételen. „Ahogy az anyák átölelik egymást…szinte érezni lehetett a hálát, amit egymás iránt éreztek” – írta egy másik hozzászóló. „Anyukám köszönetet mondott Angie-nek, mivel a szüleimnek nem lehetett biológiai gyermekük” – mondta Rachel. „Angie pedig elmondta, hogy mennyire hálás, hogy ilyen szerető szülők neveltek fel. Egész életében ezért imádkozott.”

Anya újszülöttel

A 17 éves Angie Rachellel. Kép: rachelhruiz / TikTok

Rachel megtudta, hogy van egy 30 éves féltestvére, és volt egy másik féltestvére is, aki tragikusan fiatalon, gyermekkorában halt meg rákban.

Még aznap Rachel a biológiai anyai nagymamájával is találkozott, aki három nappal később meghalt. Rachel elmondta, hogy nem tudtak sokat beszélgetni, de látta nagymamája szemében, hogy mennyire hálás ezért a találkozásért.

„Valóra vált egy álom” – fogalmazott a lapnak Rachel, aki végül 34 év után ismerte meg szülőanyját.

forrás: today.com