Baba

DNS-teszt segítségével találta meg 33 évvel korábban örökbeadott fiát

Melanie-nak mindössze egy fényképe maradt a kisbabájáról, miután örökbe adta. Most újra találkoztak.
2021. Október 07.

33 év után talált egymásra Melanie Pressley és 1988-ban örökbeadott fia, Greg, miután összepárosította őket egy DNS-tesztek alapján dolgozó weboldal. A FoxNews beszámolója szerint a fiú kezdte kutatni a gyökereit, miután ő is apa lett, és tudni akarta a biológiai örökségét.

Melanie annak idején azért döntött úgy, hogy örökbe adja kisfiát, mert attól tartott, hogy nem tud anyagilag megfelelően gondoskodni róla. Egy ügynökségen keresztül találtak szülőket a kis Gregnek, a kismama pedig “elgyászolta” gyermekét. Sok-sok évvel később, a lánya mutatta meg neki a DNS-teszten alapuló weboldalt.

Néhány napon belül jelzett a rendszer, hogy van egyezés, így talált újra egymásra Melanie és Greg. A fiúnak ugyanis a szülei elmondták, hogy még újszülött korában fogadták örökbe. 

Az e-mailes egyeztetést követően gyorsan személyesen is találkoztak, így Greg megismerhette szülőanyját és féltestvéreit. “Áldásként élem meg, hogy Melanie és családja belépett az életembe, és megtudhattam valamit a származásomról” – mondta Greg.

Melanie pedig úgy érzi, most, hogy újra rátalált a fiára, helyén van a szíve minden darabja. “Amikor az ember már idősebb, bölcsebb is lesz. Nem szégyen az örökbe adás, amíg vannak olyan szerető párok, akiknek nem lehet kisbabájuk, de szívesen nevelnének egy gyermeket” – mondja a nő, aki hálás az örökbefogadó szülőknek, hogy rendes embert neveltek Gregből.

Van anya, aki öt évtizedet várt, hogy újra láthassa örökbe adott gyermekét. Lisa ötven év után találkozott biológiai anyjával – hálás neki, hogy tinédzserként örökbe adta, mert nem tudta felnevelni. 

Címlapi képünk forrása: Getty Images