Család

Fontos napok 2024 tavaszán: óraátállítás, tavaszi szünet, húsvét

Ezekre a fontos dátumokra készülj a következő hetekben.
2024. Március 02.
húsvéti tojásfestés anya és lánya
Kép: Getty Images

A csillagászati tavasz március 20-án kezdődik ugyan, de már februárban rekord meleg volt. Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal.

Tavaszi szünet 2024-ben

Először is idén március 15-e péntekre esik, így nyertünk egy hosszú hétvégét. Utána már csak szűk két hetet kell iskolába menni, mert március 28-tól egészen április 7-ig tart a tavaszi szünet.

Óraátállítás

Még mindig van óraátállítás, bár évek óta téma, hogy el kéne hagyni. Ráadásul most lesz a nehezebb változat, egy órát veszítünk, mert március 31-én hajnali 2:00 óráról kell átállítani az óráinkat 3:00 órára. Persze csak elvileg, a legtöbb eszközünk magától is megteszi ezt és nyilván senki nem kell fel hajnali kettőkor vekkert állítgatni. Mindenesetre veszítünk egy órát. Másnap hétfőn pedig bolondok napja vár ránk.

Húsvét 2024-ben

2024-ben nagypéntek március 29-re esik, 30-a nagyszombat, 31-e húsvétvasárnap, április 1-je pedig húsvéthétfő. Azaz 4 napos hosszú hétvégénk lesz.

Pünkösd 2024-ben

Húsvét után legközelebb a pünkösdi ünnep következik. A húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep május 19-én (pünkösdvasárnap) és értelem szerűen másnap május 20-án lesz. Utóbbi természetesen munkaszüneti nap lesz.