Család

Forró idő lesz, kiadták a harmadfokú hőségriasztást

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lépett életbe.
2024. Június 19.
hőség, medence
Kép: Getty Images

Szerdán forró nyári időre készülhetünk, akár 30-38 fokos maximumok is lehetnek, írja az Időkép. Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás is életbe lépett.

Fronthatás jelenleg nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt június 19-től a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak, a készlet erejéig – közölte a MÁV. A közlekedési társaságok mindenkit arra kérnek, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront jön: eső, zápor továbbra sem valószínű, csak az északi-északkeleti szél lesz erős több helyen. A hőmérséklet nem esik vissza, délutánra már 29-37 fokot mérhetünk.

Pénteken újra napos idő lesz, délután 32-38 fokos maximumokkal. Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon csökken a hőség, keleten, délkeleten még maradhat a 32-37 fokos maximum. Vasárnap aztán szeles idő jön.