„Úgy szeretlek, mint a levesben a sót” – jól ismerjük a hasonlatot a meséből, amit a legkisebb lánya mondott a királynak, aki először alábecsülte ennek a jelentőségét. Pedig a só valóban az egyik alapvető ízesítője a levesnek és más ételeknek, de emellett még számos remek fűszert használunk a konyhában.

(Kép forrása: Getty Images)
Ha gyakran szoktál főzni, bizonyára felismered a különféle friss és szárított zöldfűszereket, és a különféle barnás-feketés-fehér magvak, az aranyló sárga és a piros porított fűszerek és más ízesítők sem fognak ki rajtad. Most egy olyan képfelimerős kvízzel készültünk neked, amiben próbára teheted a fűszeres ismereteidet!
Indulhat a kvíz?
Más gasztronómiai kvízben is kipróbálnád magad? Itt letesztelheted, milye jól ismered a különféle konyhai kifejezéseket, míg ebben a kvízben olasz tésztafajtákat hoztunk!
(Kvíz képei: Getty Images)