
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)
A banános-zabos palacsinta remek maradékmentő finomság, amiből lehet ráérősebb hétvégi reggeli, levessel együtt egy ebéd, vagy akár desszert. Ha van otthon egy-két érett banán és egy kis zabpehely, készítsétek el!
A Maradék nélkül, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszerpazarlás csökkentését célzó programja Instagram-oldalán osztott meg egy jó receptet ehhez a palacsintához, aminek az arányait egy személy adagjára számolva írták meg. Így ezt a mennyisége szorozzátok fel annyival, ahány személyre készülne a palacsinta.
„Önmagában is nagyon édes végeredményt kapunk, de ha szeretnénk fokozni az ízélményt, akkor keverhetünk a tésztába egy kevés csokoládét is vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt” – javasolják a posztban.
A palacsinta hozzávalói egy adagra: 1 banán, egy tojás, 40 gramm zab, 20-30 milliliter tej, 1 csipet só és fahéj ízlés szerint. Az elkészítés lépéseit a bejegyzésben találjátok.
A kész palacsintákat különböző feltétekkel tudjátok tálalni, köztük mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva, vagy tejszínnel, illetve görög joghurttal a tetején. Kerülhet rá egy kis reszelt étcsoki vagy magvak, bogyós gyümölcsök vagy más gyümölcsök szépen rászeletelve.
Ha esetleg kipróbálnátok más palacsintareceptet is, korábban itt ajánlottunk banánpalacsintákat – köztük olyat is, amihez csupán két hozzávaló kell –, ebben a cikkben egy klasszikusabb amerikai palacsintát, de készülhet palacsinta sütőtökből vagy akár édesburgonyából is.