A Nosalty recepttárából válogattunk most néhány almás receptet.
A szupergyors klasszikus
Ha nagyon gyors almás desszertet szeretnél készíteni, nem is kérdés, hogy tócsnit érdemes csinálnod. Ha árválkodik otthon két alma a hűtőben, csak hámozd meg és reszeld le gyorsan, és néhány hozzávalóval összekeverve már sütheted is belőlük a tócsnikat. A tetejükre akár a fahéjas cukor is elegendő lehet, de mehet rá tejszínhab, méz, dió, lekvár, vagy bármi kedvetekre való. Nem forrón, de még melegen ajánlott fogyasztani.
Tovább a receptre: Almás tócsni
Palacsinta is lehet belőle
Ha nem tócsninak sütnéd meg, hasonló alapanyaokkal palacsinta is készülhet a maradék almákból. Ennél a receptnél érdemes időben kikeverni a tésztát, és néhány órát pihentetni a hűtőben. A klasszikus módon palacsintasütőben kell kisütni a vékonyabb palacsintalapokat, amiket porcukorral, fahéjas cukorral is lehet fogyasztani, de kerülhet bele akár fűszeres almaszósz is, vagy egy finom vaníliasodó.
Tovább a receptre: Rusztikus almás palacsinta
Gyors fánkok almából
Tényleg villámgyorsan készíthetsz fánkot almával, akár hétvégi desszertnek, vagy egy kiadósabb leves mellé ebédre. A recept szerint a száraz és a nedves hozzávalókat külön össze kell keverni, majd ezeket tésztának összekeverni. Egy nagyobb almára lesz még szükség, amit meghámozva, kimagozva kell feldarabolva a tésztába tenni, majd evőkanállal adagolva már sütheted is a fánkokat. A fahéjas porcukor erről a desszertről se maradjon el!
Tovább a receptre: Egyszerű almafánk
Még egy palacsintatésztás ötlet
Az alma és a palacsintatészta jól kijönnek egymással, ha meleg, őszi desszertről van szó. Sűrű palacsintatésztába forgatva, olajban kisütve készül a klasszikus bundás alma, amihez karikára kell szeletelni az almákat. Szintén egy nagyon gyorsan elkészíthető desszert.
Tovább a receptre: Egyszerű bundás alma
A legjobb maradékmentő
Húsvétkor szuper maradékmentő tud lenni, ha túl sok kalácsot vásároltunk vagy sütöttünk, de máglyarakást bármikor készíthetünk, ha van néhány szikkadt kifli vagy zsemle otthon. Az alma mellett a szilvalekvár vagy a baracklekvár ad egy kis fanyarságot ennek a desszertnek, az édes ízt pedig a cukorral habosra kevert tojássárgája és a fahéj. Az alábbi recept nem írja, de akár ízlés szerint darált dió és mazsola is kerülhet bele.
Tovább a receptre: Klasszikus máglyarakás
Egy különleges almás sütemény
Ha eddig még nem próbáltad, és jut egy kicsit több időd a sütésre, készíts láthatatlan almatortát. Ez a sütemény onnan kapta a nevét, hogy az almák nagyon vékonyra gyalulva kerülnek bele, így szinte elbújnak a tortában – de a karakteres almaíz természetesen megmarad.
Tovább a receptre: Láthatatlan almatorta