Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- ½ csésze kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- ¾ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál szerecsendió
- ½ csésze tej
- ¼ teáskanál só
- 2 nagy szobahőmérsékletű tojás
- 6 evőkanál barnacukor
- ¼ csésze almaszósz
- ½ csésze reszelt sárgarépa
- ¼ csésze mazsola
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a kókuszt, a sütőport, a fahéjat, a gyömbért, a szódabikarbónát, a szerecsendiót és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tejet, a tojást, a barna cukrot és az almaszószt, majd ezt add hozzá a száraz alapanyagokhoz és keverd össze alaposan, ezután pedig forgasd bele a sárgarépát és a mazsolát is. Hagyd állni szobahőmérsékleten 30 percig, időnként átkeverve.
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Egy 20 centiméteres négyzetes tepsit bélelj ki sütőpapírral és enyhén fújd be olajspray-vel vagy kend meg olajjal.
- A zabos keveréket egyenletesen oszlasd el a tepsiben, majd süsd nagyjából 35-40 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Miután kivetted, hagyd hűlni 10 percet, majd a sütőpapír széleinél fogva óvatosan tedd át egy vágódeszkára, és hagyd hűlni. Ha kihűlt, vágd kilenc egyelőre részre.
- A répás zabszeletek tetejére készíthetsz mázat is, amihez 60 gramm krémsajtot és 1 és ½ evőkanál porcukrot keverj simára kézi mixerrel, majd 2 evőkanál tejet és ½ teáskanál vanília aromát is keverj hozzá. Ezt tedd a kihűlt zabszeletek tetejére, mielőtt felvágod.
Az eredeti recept ITT.
(Forrás: eatingwell.com)