Család

Hétvégi időjárás: marad az átlagosnál hűvösebb idő

A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar.
2024. Április 18.
(Kép forrása: Getty Images)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton pedig esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések. Ezen a napon a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 Celsius-fok között alakul.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég – hosszabb napos időszakokra főleg keleten, délkeleten lehet számítani. Az előrejelzés szerint elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar, a csapadék esélye a Tiszántúlon a legkisebb. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken mínusz 3, mínusz 1 Celsius-fok is lehet, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 Celsius-fok között várható.

A hét utolsó napján jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Vasárnap szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, nagyobb eséllyel a középső és a déli országrészben. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Hajnalban mínusz 2 és plusz 7 Celsius-fok, délután a Dunántúlon 8-13 Celsius-fok, míg máshol 13-18 Celsius-fok várható.

Forrás: MTI