Család

Hétvégi programajánló a családnak – február 23-25.

Mesés gyerekprogramok, zenés foglalkozások, városi séta és cirkuszi családi nap is lesz február utolsó hétvégéjén.
2024. Február 22.
(Kép forrása: Getty Images)

Babarókás mesék Kiss Judit Ágnessel

Gyerekeknek szóló író-olvasó találkozón vehettek részt pénteken a Babaróka-sorozat szerzőjével, Óbudán. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

Óbudai Platán Könyvtár, 1031 Budapest, Arató Emil tér 1., február 23. 17-18 óra, a részvétel ingyenes

Bogyó és Babóca a Kuckóban

A soproni GYIK Rendezvényház Kuckója február hónapban Bogyó és Babóca programokat szervez 2-6 éveseknek. Ezen a hétvégén pénteken Bogyó és Babóca diafilm vetítésen és játékos délutánon vehettek részt, vasárnap pedig „játékos bogaras” délelőttön. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

GYIK Rendezvényház, 9400 Sopron, Ady Endre út 10., február 23. 16-18 óra és február 25. 9-12 óra, a részvétel ingyenes

Idegenvezetők Világnapja – ingyenes városi séta – Szeged palotái

A nagyobb gyerekekkel lehet érdemes részt vennetek ezen a szegedi sétán. A sétán először a szegedi nagy árvíz történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd a város számos palotájához ellátogatnak. A séta ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Szeged Tourinform, 6720 Szeged, Széchenyi tér 12., február 24. 15-17 óra, a részvétel ingyenes

Farsang a Budakeszi Vadasparkban

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? Kik azok az állatok az állatvilágban akik álarcot hordanak és milyen okból hordják azt? Ezekre a kérdésekre is választ kaptok szombaton, a Budakeszi Vadaspark „állati” farsangján.

Budakeszi Vadaspark, 2092 Budakeszi, Dinó park, február 24. 11 ás 14 órakor, a programokon a vadasparki belépőjegy váltásával lehet részt venni

“Micsoda cirkusz” – Cirkuszi családi nap

Vasárnap cirkuszi családi napon vehettek részt a „Csodálatos cirkuszvilág” – nemzetközi cirkusztörténeti kiállításban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A programok között lesznek tárlatvezetések, a Tintaló Társulás cirkuszi előadásai, artistaprodukciók, cirkuszi filmklub, keresztrejtvényfejtő verseny, akrobatagúla-építés, cirkuszi smink készítés, és cirkuszi ügyességi játékok is.

Vajdahunyadvár – Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Vajdahunyad stny., február 25. 10-17 óra, a rendezvényen múzeumi belépővel lehet részt venni – hatéves korig ingyenes a belépés

Cifra Palota – „Cifra Világ”: Teremtett világ

A Müpa családi interaktív programsorozata most a Feledi Project: Kozmikus konfliktus / Teremtett világ / Missa Duodecima című előadáshoz kapcsolódik. Részt vehettek a Marica Produkció: Teremtés-Játék; A kis gekkó – mese élőzenével, bábbal és homokanimációval előadáson, Zalka Csenge mesemondó teremtéstörténetek meséin, Ethnosound: Örömének – interaktív közös énekléses zenés műsoron, zenés foglalkozásokon és kreatív foglalkozásokon is.

Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1., február 25. 10:00-13:00, a részvétel ingyenes