Gyerek

Gyerekszoba-toplista: a legnépszerűbb farsangi jelmezek az idén

Idén is rengeteg kreatív ötlet érkezett a kérdésünkre, amiben titeket kérdeztünk arról, hogy milyen jelmeze volt/lesz a gyermeketeknek farsangkor. A felhozatal ismét nagyon változatos: a mesékből, filmekből ismert kedvenc karakterektől kezdve, a klasszikusabb vonalon át, az igazán egyedi tervekig. És melyek a legnépszerűbbek ezek közül? Mutatjuk a Gyerekszoba toplistáját!
2024. Február 03.
(Kép forrása: Getty Images)

Akár a gyermeketektől, akár tőletek jön az ötlet a farsangi jelmezhez, már magáért a kivitelezésért is gratulálunk előre is mindenkinek, hiszen egy-egy jelmez elkészítése olykor sok tervezést, időt és energiát igényel. Ahogy pedig (nem reprezentatív) mini felmérésünkből kiderült, idén is nagyon kreatív jelmezeket választottak a gyerekek és a szülők.

Nemrégiben Facebook-oldalunkon kérdeztük meg tőletek, hogy nálatok minek öltöznek idén a gyerekek farsangkor. Most sem volt hiány a különleges jelmeztervekből – a teljesség igénye nélkül: írtatok olyan jelmezötleteket, mint a dominó, a tábortűz, a túró rudi, az égbolt, a barackfa, az űrlény csészealjban, a sakkfigura, a tűzijáték vagy éppen a spenót tükörtojással!

Az egyik édesanya megosztotta a bejegyzésünknél, hogy most hétéves kisfia már kétéves kora óta buszvezetőnek készül – és úgy tűnik, farsangkor is ezt a témát szereti követni, és már többedszerre ölti magára ezt a jelmezt, más-más színű és számú buszokkal.

Ahogy mindig, az aktuális kedvenc meseszereplők, filmhősök is sokak jelmezénél visszaköszönnek. Ilyen például Bing nyuszi, Minnie és Micky egér, Olaf a Jégvarázsból, a Toy Storyból Woody és Buzz Lightyear, Mario vagy éppen a Mancs őrjárat tagjai, mint Chase, Marshall vagy Skye kutya. Ahogy tavaly, úgy idén is van, aki Wednesday Addams-nek öltözik, a kisfiúk körében pedig nagyon népszerűek a mostani farsangoláskor a szuperhősök, mint Pókember, Batman, Vasember, Superman, Amerika kapitány vagy Thor. De Supergirl is lesz majd néhány buliban a válaszaitok alapján, és Harley Quinn is.

A lányok közül továbbra is sokan öltöznek valamelyik szeretett Disney-hercegnőjüknek, mint a Jégvarázs testvérpárja, Hófehérke, Csipkerózsika, Aranyhaj vagy éppen királylány, hercegnő, sellő vagy tündér jelmezt választottak.

„Klasszikusabb” jelmezbe öltözött gyerekek is valószínűleg sok farsangi ünnepségen lesznek, mint a dínó, a sárkány, a bohóc, az orvos, a focista, a rendőr, a tűzoltó, a boszorkány, a katona vagy a kalóz.

Egy galériában pedig azt is összegyűjtöttük, hogy melyik jelmezeket választották a legtöbben a válaszadóink gyermekei – lássuk ezeket!

8 fotó megtekintése

Gyerekszoba-toplista: a legnépszerűbb farsangi jelmezek az idén

Fotó megosztása: