Gyerek

Egyszerű, mégis csodaszép tütü – Farsangi jelmez 1 óra alatt

A színes tütü minden kislány álma. Varázsold a farsangon virággá vagy szivárvánnyá a gyermekedet a világ legegyszerűbben elkészíthető, mégis gyönyörű tütüjével. Íme egy házi készítésű farsangi jelmez ötlet kislányos szülőknek.
2017. Február 08.

A legtöbb kislány a csodaszép és bájos, igazán lányos szerepeket szereti. Tündér, pillangó, hercegnő vagy valamelyik lány mesehős jelmezében szeret legjobban billegni a tükör előtt. Minél színesebb, habosabb, könnyedebb, annál jobb.

Ha el akartok rugaszkodni a Csingiling, Elza, Anna jelmezek megszokott világától, akkor érdemes kipróbálnod ezt a rendkívül egyszerű tütüt. Camrynscloset videóblogger videója alapján nem nagy ördöngösség elkészíteni a varrás nélküli tütüt.

Ezekre lesz szükséged a házi készítésű tütühöz:

– 1 szép szalag, ami körülbelül 15-20 centiméterrel hosszabb, mint a gyerek dereka

– 4,5 méter színes tüll (olyan színösszeállításban, ami a terveidhez passzol)

– 1 óra szabadidő

A legnagyobb feladat a tüll anyag beszerzése, aminek métere 800-1400 Ft között mozog. Webáruházból is megrendelheted, vagy vadászhatsz méteráruboltokban maradék tüll anyagokra is, ez utóbbival elég sokat spórolhatsz, ám ha konkrét elképzelésed van a színösszeállításról, akkor nem lesz könnyű dolgod.

Szatén szalagot már 500 Ft-ért is beszerezhetsz (ez egy guriga ára, 23 méter szalaggal). Csillog-villog, remekül passzol a légies tüllhöz.

Körülbelül 4000 Ft-ból jön ki a tütü, de marad még ki anyag, szalag, amiből még más csodás dolgokat is alkothatsz.

Ha megvan minden alapanyag, akkor nekiláthatsz a tütü megalkotásának. A szatén szalagon oda, ahol a gyerek derekán találkozni fog a két oldal, köss egy-egy görcsöt. A két görcs közé kell majd hurkolni a tüll csíkokat. Tekerd fel a tüll anyagot (mintha kis hurkákat gyártanál), majd kb. 10 cm-es csíkokra vágd fel. A csíkokat egyenesítsd ki, felezd el, és vágd ketté egészen addig, amíg dupla hosszban meg nem kapod a kívánt szoknyahosszt. (Érdemes legalább 50 cm-re hagyni a teljes hosszt, ez ha rácsomózod a szalagra, nagyjából ketté osztódik, tehát kb. 23 cm-es hosszt eredményez.) Ha van körülbelül 60 csíkod, akkor már csak a hurkolás van hátra.

A tüllszoknyából látványos szivárványlány, tündér, virág, balerina jelmezt varázsolhatsz olyan színösszeállításban, amit a gyermeked vagy te megálmodsz.

Fázisfotókat a házi tütü készítéséről egy Rebecca nevű bloggernél is találsz ITT.

Egyszerű, mégis csodaszép tütü - Farsangi jelmez 1 óra alatt

Illetve itt van még egy videó, ami még segít abban, hogy kell rácsomózni a tütü csíkokat a szalagra. (A videóban gumira kötik rá, de a technika ugyanaz.)