Család

Hétvégi programajánló a családnak – július 5-7.

Július első hétvégéjére hoztunk programajánlót.
2024. Július 04.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Zsolnay Fényfesztivál

Ismét szemkápráztató fényalkotással vár a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, július 4-7. között. A különleges látnivalók idén közel harminc helyszínen lesznek. Számos helyszín ingyenesen látogatható, míg van, ahova karszalagot szükséges váltani.

7630 Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, július 4-7., a programok egy része ingyenes, a többi látogatásához karszalag váltása szükséges

Családi délelőtt a Tündérkertben

A Tündérkertben a nyár folyamán több alkalommal is készülnek családi délelőttel. Most szombaton ennek a témája India lesz az Utazás a Föld körül sorozatban, ahol többek között lesz mandala készítés, indiai zene és hangszerek, Aladdin és a csodalámpa előadás is.

Tündérkert – Molnár-sziget, Soroksár, 1238 Budapest, Molnár u. 118., július 6. 9 órától, a részvétel ingyenes

Gyerekplacc: Játékos nap

A soron következő gyerekplacc a Játékos nap elnevezést kapta – ezen a szombaton lesznek óriási játékok, mint a hordóhúzás, gólyaláb, tandemsí, golyópotty, óriásjenga, petange, különféle járgányok, mint a tandem, hátitandem, párhuzamos tandem, tevebringa, fekvőbringa, és kézműves elfoglaltság is.

1067 Budapest, Hunyadi tér 10., július 6. 10 órától, a részvétel ingyenes

Kacagó Bábszínház: Madzag Jankó és Nyúl Dani

Kacagtató bábmesével várják az egész családot szombaton a Margitszigeten. Korcsmáros Pál mesélő ceruzájából keltik életre a vézna, esetlen kisfiút: Madzag Jankót, aki barátai unszolására túrázni indul. Útközben azonban elszundít, és egy valódi óriás bukkan rá álmában. Az óriás varázslatos holmikat ígér neki, mely segítségével egy medvét is legyőzhet birkózásban – ha kiállja a próbát…

1138 Budapest, Margitszigeti Színház – Interaktív Meseszínpad, július 6. 10 órától, a részvétel ingyenes

Mozdulj, Balaton!

Idén 21. alkalommal szervezik meg a Mozdulj, Balaton! programsorozatot a tó körül. Balatonfenyvesen a Fenyves-alsói strandon is június 22-étől kilenc szombaton át, délután 14 órától sportanimátor várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket ingyenesen igénybevehető sporteszközökkel, versenyekkel.

8646 Balatonfenyves, Balatonfenyves-alsói szabadstrand, július 6. 14 órától, a részvétel ingyenes

Király-nap 2024

Idén is lesz Király-nap a Király utcában, az Anker közben és az Asbóth utcában. Kicsiket és nagyokat is várnak, a gyerekprogramok között lesz a Rézerdő lakói – a Brass in the Five és Méhes Csaba mesejáték, Mályki bohóc artistaműsora (színpad előtt), a Csupa-csoda Vándorjátszótér, hangszerbemutató, kvíz, kirakós és más játékok és kézműveskedés is.

1061 Budapest, Király utca, július 7. 15 órától, a részvétel ingyenes

Bánky Eszter és Kovács Judit: Icinke-picinke tündér

Vasárnap is remek előadással várnak titeket a Margitszigeten. Icinke-picinke tündér erősen küzd, hogy a varázslat nyomára akadjon, s milyen érdekes, hogy pont ez a nagy igyekezet rejti el előle…

1138 Budapest, Margitszigeti Színház – Szent Margit Kolostor-romok, július 7. 10:30-12:00 óráig, a részvétel ingyenes