Család

Ez az ország volt a családok kedvenc nyaralóhelye idén

A tengerpartot még mindig semmi nem múlja felül, ha vakációról van szó.
2022. Szeptember 06.
Fotó: Getty

Már benne járunk az őszben, de ilyenkor olyan jó kicsit vissza-visszaemlékezni a nyaralásokra!

A legtöbben ilyenkor Horvátországba repülnek vissza gondolatban, hiszen – mint kiderül a a Bank360.hu felméréséből – a magyaroknak továbbra is ez a kedvenc úti célja. Természetesen a tenger miatt.

Augusztusban Horvátország volt a magyarok legnépszerűbb úti célja a Bank360.hu kalkulátorával kötött utasbiztosítások adatai alapján, 36 százalékuk ide ment nyaralni. Értjük is őket, hiszen a sziklás part gyönyörű, de azért lehet találni apró kavicsos és homokos részeket is a kicsiknek. A gasztronómia szuper, a hely közel van, és még viszonylag megfizethető. Mögötte Olaszország (12 százalék) és Görögország (10 százalék) következett – írja a Blikk. Emellett Ausztria, Románia és Spanyolország voltak még népszerűek az utazók körében.

A kisgyerekeseknek még mindig a fürdőhelyek a legvonzóbb célpontok – elsősorban a tengerpartok, de sokan terveztek városlátogatásokat is. A többség pedig autóval indult útnak, a repülőt csak az utazók harmada választotta. Mindkettőnek megvannak persze a maga nehézségei, hiszen a hosszabb autóúton nehéz lekötni a gyerekeket, viszont a repülést sem mindegyikük bírja, és persze fontos itt a pénzügyi vetület is.

Úgy tűnik, hogy a legtöbben egyhetes nyaralásra mentek, és jelentős részük az elutazást megelőző napon vagy aznap kötötte meg a biztosítását. Ezen adatokból kiderül, hogy a legtöbben kettesben utaztak, sőt, sokan egyedül; a családosok vagy baráti társasággal elindulók az utazók harmadát tették ki. Az emberek egyébként átlagosan 7936 forintot költöttek egy biztosításra.

Címlapi fotó: Getty