Család

Így lehet tömegközlekedni országszerte az ünnepek alatt

Jó, ha tudjátok, mire számíthattok, ha felkerekednétek az ünnepek alatt. Hasznos infók következnek a tömegközlekedésről!
2023. December 22.
Busz karácsonyi fénybe öltözött városban

A 24.hu utánajárt, hogy alakul a tömegközlekedés az ünnepi időszakban.

Ami a BKK járatait illeti

A BKK járatai december 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok.

Ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. Ebben az évben az éjszakai buszokból a belvárosban több járat közlekedik 18 óráig, mert a korábbi évek tapasztalata alapján a városba érkező látogatók még ilyenkor gyönyörködnek a feldíszített városban.

December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig pedig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Így járnak a vonatok és a távolsági buszok

Mint írják, a MÁV-Start vonatai december 24-én a szombatra, december 25-én az ünnepnapra, december 26-án pedig a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek majd.

A Volánbusznál december 22-én és 23-án a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint, december 24-én a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok, december 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok.

Fontos infó, hogy karácsonytól újévig számos járat nem közlekedik!

Nyitókép: Getty Images