Család

Ilyen idő lesz hétvégén: megállíthatatlanul közeleg a tavasz!

A január és a február sokak számára az év legutálatosabb hónapjai, a közelgő tavasz azonban kicsit javíthat a rossz kapcsolaton!
2024. Február 02.
Tavaszias idő várható hétvégén

Ha te is azok közé tartozol, akik utálják a január-februári időszakot, jó hírünk van: pár nap múlva félreteheted a morcosságot, az időjárás ugyanis ad egy kis ízelítőt a megállíthatatlanul közelgő tavaszból!

  • Pénteken ugyan még ködfoltok képződhetnek a keleti országrészben, feloszlásuk után pedig változóan felhős lesz az ég. Estére országszerte várható kisebb esőzés és zivatarok, a hőmérséklet pedig 4-9 fok körül alakul a koponyeg.hu előrejelzése szerint.
  • Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan záporeső is kialakulhat, néhol viharos szél is várható. Reggel 0, délután viszont már 11 fok körül alakul a hőmérséklet.
  • Vasárnap még marad a borongós, többször erősen felhős idő. Napközben elszórtan, estétől azonban több helyen eleredhet az eső. Délutántól egyre nagyobb területen támadhat fel a viharos szél, a hőmérők higanyszála viszont akár 13-14 fokig emelkedhet.
  • Hétfőn várható az igazi áttörés: délnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, zápor is csak elszórtan fordul majd elő. 15 fok köré melegszik a levegő, megérkezik a várva-várt kora tavaszias idő.
  • Kedden gyengén felhős, napos időre várható élénk széllel, 10-16 fokos hőmérséklettel kísérve.

Nyitókép: Getty Images