Család

Hol laktok? Ilyen lesz az idő felétek hétvégén!

Előre szólunk: nemcsak esernyőre, hanem melegebb kabátra is szükség lehet ezen a hétvégén!
2023. Május 12.
kisfiú az esőben

Valószínűleg már mindenki unja az egészen ősziesre fordult időt, egy kicsit azonban muszáj kitartani, mert a jó idő ezen a hétvégén sem akar még megérkezni.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken az ég erősen felhős lesz és délnyugat felől érkezően több hullámban számíthatunk esőre, záporra és zivatarra. A déli országrészben különösen heves zivatarokra is készülhetnek. A keleti szél is erős marad, a hőmérők higanyszála pedig 10 és 17 fok között mozog majd.

Szombaton sem lesz sokkal kegyesebb az időjárás, a reggeli, délelőtti órákban még többfelé lehet eső, a felhőzet azonban kis időre csökkenni fog és a nap is kisüthet. Délután azonban visszatérnek a záporok és a zivatarok, leginkább a Dunántúlon. A hőmérséklet 16 fok körül alakul.

Vasárnap délnyugat felől ismét beborul, a nyugati országrészben sokfelé, keleten kisebb valószínűséggel lehet csapadékra számítani. Ahol esni fog az eső, ott viszont kiadós mennyiségre kell készülni, ráadásul a délkeleti szél is felerősödik. A hőmérséklet akár 11 fokra is csökkenhet.

A következő hét valamivel jobban indul: bár a felhők és a záporok továbbra is maradnak, melegebbre fordul az idő, így akár 15-21 fokot is mérhetünk!

Fotó: Getty Images