Család

Végre: 26-27 fok is lehet itthon hétvégén!

Fázni biztos nem fogunk, de azért jobb, ha lesz nálad esernyő. Mutatjuk, milyen időre számíthatunk hétvégén.
2023. Május 05.
kisgyerek nagy szemüveggel
Ilyen idő lesz hétvégén (Fotó: Getty Images)

Megérkezik a várva-várt meleg, így kapunk egy kis ízelítőt a nyárból, az idokep.hu előrejelzése szerint azonban szombaton északon, északnyugaton, vasárnap pedig már több helyen lehetnek záporok, zivatarok.

Klassz hír, hogy a Kárpát-medencét a következő napokban meleg levegő tölti ki, ezért a hőmérsékletre nem lesz okunk panaszkodni: a legtöbb helyen 20-25 fok közé kúszhat a hőmérők higanyszála, de az ország déli részében szombaton és vasárnap akár 26-27 fok is lehet!

A meteorológusok szerint a meleg idő mellett hosszas napos időszakok szépítik meg a hétvégét, szombaton azonban északon és nyugaton megnövekedhet a felhőzet délután. Itt azon sem kell meglepődni, ha elered az eső.

Vasárnap fülledtebbé válik az idő, és az ország több pontján is várható zápor, zivatar. Nagyobb erejű széllökések sehol sem várhatók.

Ha nem is folyamatosan, de pár óra erejéig elkényeztet majd bennünket az időjárás, ezért kihasználhatjuk a jó időt kirándulásra, grillezésre, kertészkedésre vagy szabadtéri sportokra. Akármelyik mellett is döntünk, fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről, mert az erős napsugarak már most is érik a bőrünket. A gyerekekről se feledkezzünk meg a napvédelem kapcsán!

Milyen idő lesz jövő héten?

Sajnos nem vendégeskedik sokáig a nyárias időjárás: a következő héten csapadékosabb időre kell készülnünk, és pár fokkal a hőmérséklet is visszaesik majd.

Nyitókép: Getty Images