Trend

A legjobb fényvédők arcra 4000 Ft alatt

Végre itt a jó idő, szóval a játszótéri vagy kirándulós alapkellékek között legyen ott a naptej – nem csak a gyereknek, neked is!
2023. Május 04.
anyuka kislánnyal játszótéren nyáron
Fo: Getty Images

A bőrgyógyászok szerint a legjobb anti-aging a fényvédelem, és az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk a bőrünk fiatalságának megőrzéséért, az a magas faktorszámú fényvédő használata. És nem csak akkor, amikor napozunk vagy strandolunk: tavasztól őszig ajánlott legalább az arcunkra az SPF50. A bőrünk nagyon is meghálálja!

Pajzs a ráncok ellen

Azt régóta tudjuk, hogy a leégés rossz, és növeli a bőr daganatos megbetegedéseinek kockázatát. A bőrpírért, gyulladásért elsősorban az UVB sugárzás felelős, amely főként erős napsütésben éri a bőrt. Azonban az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kap az UVA sugarak elleni védelem is. Ez a sugárzás felelős a bőr mélyén létrejövő károsodásokért, a ráncok, pigmentfoltok, napallergia és idő előtti öregedés kialakulásáért. És a daganatos megbetegedések kockázatát is növeli. Ráadásul nem csak erős napsütéskor, hanem felhős időben, az ablaküveg mögött is, tulajdonképpen valamilyen mértékben egész évben éri a bőrt. A legújabb fényvédők már mindkét sugárzás ellen védelmet nyújtanak, és a használatuk is kimondottan kellemes.

Az arcra való, hamar felszívódó, fehér vagy zsíros réteget nem képező, magas faktorszámú változatok közül válogattunk, irány a galéria!

Revox Fényvédő arckrém hialuronsavval SPF50
8 fotó megtekintése

(Az árak a cikk elkészültekor a megjelölt webshopokban érvényes árak.)

A legtöbb anyuka készül a napsütéses időre sapkával, lenge felsőkkel – a babának, gyerekeknek. Ám magáról bizony hajlamos megfeledkezni, pedig egy jó fényvédő használatával nagyon sokat tehetne a bőre épségéért és fiatalságáért.