Kisgyerek

A legjobb fényvédő újdonságok gyerekeknek

Egyre hatékonyabb, kíméletesebb és egyre könnyebben használható fényvédők kaphatóak már, hogy a kicsik bőre biztonságban legyen. Szuper újdonságokat és érdekességeket mutatunk.
2024. Június 05.
Anyuka naptejjel keni be a kisgyerekét a strandon, fényvédők gyerekeknek
Fotó: Getty Images

Tudjuk, mennyire fontos, hogy óvjuk a gyerekek bőrét a naptól, de a pancsolás, futkározás, strandolás hevében nem mindig könnyű őket egy helyben tartani addig, amíg jó alaposan bekenjük őket naptejjel. Gyorsnak kell lenni, és ez bizony nem megy a nehezen elkenhető, nehezen felszívódó termékekkel. A gyártók egyre inkább igyekeznek segíteni, hogy a krémezés minél könnyebben menjen, de a védelem még így is maximális maradjon – az idei szezont is praktikus és hatékony újdonságokat hozott a gyerekeknek szánt fényvédők terén.

A legfontosabb szempontok

Amikor fényvédőt keresel a babádnak vagy a gyerekednek, ezeket a dolgokat mindenképp vedd figyelembe:

  • Nézd meg pontosan, hány éves kortól ajánlott a termék
  • Ha a kicsi ekcémás vagy nagyon érzékeny a bőre, ellenőrizd, hogy számára is megfelelő-e a termék
  • Ha fontos számodra, hogy csakis fizikai fényvédőt tartalmazzon a naptej, felszívódó kémiai fényvédőt ne, akkor ezt ne mulaszd el ellenőrizni
  • Ha van teszter, próbáld ki a kézfejeden vagy az alkarodon, milyen a termék állaga, mennyire gyorsan szívódik fel, mennyire ragad
  • Gondold át, milyen kiszerelést használsz szívesen: kipróbálnál egy spray-t, vagy csakis tej állagú fényvédő jöhet szóba?

Legyél nagyon alapos

Azért olyan fontos, hogy a számodra legszimpatikusabb, legkönnyebben használható terméket, mert így tudod a legkönnyebben megoldani, hogy a gyermeked bőre biztonságban legyen. Ráadásul nekik jóval alaposabb krémezés és nagyobb odafigyelés szükséges, hiszen a világos, finom bőrük jóval könnyebben leég, mint a felnőtteké. Kevésbé érzékelik, ha égeti a bőrüket a nap, könnyen belefeledkeznek a pancsolásba vagy játékba. Nagyon szenvednek a napégéstől, nehezen állják meg, hogy ne dörzsöljék, vakarják a húzódó, feszülő bőrt. És bizony a bőrüket ért károsodások az évek során összeadódnak, és az a napkárosodás, amit most szenved el, később komoly hatással lehet.

A galériában praktikus újdonságokat találsz, válassz közülük és használd bőségesen!

Nivea Sun Kids Ultra Protect & Play Napozó Krém
6 fotó megtekintése

Ami még nagyon jól jön a fényvédő krém mellett

  • Jól szellőző, Uv-szűrős sapka vagy napkalap
  • Legjobb, ha hátul lehajtható toldalék védi a kicsi nyakát is
  • UV-szűrős póló, esetleg overál
  • Ezekből csere, hogy ne fázzon a vizes ruhácskában pancsolás után
  • Ha nincs speciális, sima fehér póló is megfelel