Család

Ilyen időre készülhetünk jövő hétre

Arról, hogy ne teljen unalmasan a hétvége, nemcsak a klassz családi programok gondoskodnak, hanem az időjárás is tesz majd érte!
2024. Június 01.
Magyarország térkép

A koponyeg.hu előrejelzése szerint napsütéssel, némi záporral és széllel örvendeztet meg bennünket az időjárás szombaton és vasárnap, de jövő héten is változatos időre készülhetünk! Az esernyőt és a fényvédőt is érdemes lesz magunknál tartani, hogy mindenre felkészüljünk!

  • Szombaton a sok napsütés mellett az ország északnyugati, északi felén gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé lehet zápor, zivatar. A déli országrészen csak néhol érkezhet csapadék. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, a hőmérséklet 25 fok körül alakul.
  • Vasárnap többórás napsütésre készülhetünk, némi gomolyfelhővel. Záporra kicsi az esély a hozzáértők szerint, élénk lesz viszont az északnyugati szél. A hőmérők higanyszála 26-27 fok közelébe is emelkedhet.
  • Hétfőn már gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Kezdetben csak elszórtan, délutántól viszont délnyugat felől sokfelé várható zápor, zivatar. Fontos tudni, hogy felhőszakadás és jégeső is jöhet. A csúcsérték 26 fok körül alakul.
  • Kedden marad a gomolyfelhős időjárás, és még több helyen várható zivatar. Az északnyugati szél egyre erősebbé válik, a zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet csökken, 22 fok körül alakul majd.
  • Szerdán sok napsütéssel örvendeztet meg az időjárás, gyenge záporra már csak néhány helyen lesz kilátás. Az idő ismét melegszik, a hőmérséklet 25 fok körül alakul. 

Nyitókép: koponyeg.hu képernyőfotó