Család

Népi jóslat: ilyen időt hoz nyárra a mai Medárd nap

A népi jóslat szerint a mai időjárás az előttünk álló 40 napra meghatározza, mire számíthatunk. Mutatjuk, milyenek a kilátásaink!
2024. Június 08.
Medárd napi előrejelzés

Medárd napja alkalmából még azok is vetnek egy pillantást az előrejelzésekre, akiket egyébként hidegen hagy, mit is ígérnek az időjósok.

A szakszerű időjárás jelentésért most is a koponyeg.hu hozzáértőire hagyatkoztunk: szerintük meleg, de záporos, zivataros napok jönnek. De lássuk a részleteket!

Mit hoz Medárd?

  • Szombaton a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak elszórtan fordul elő az esti órákig. A nap végén azonban nyugat felől egyre többfelé fordulhat elő csapadék. 30 fok körüli strandidő lesz, és a szél is gyenge marad.

A népi jóslat szerint ennek fényében a következő 40 napban is esős időre van kilátás,

  • Vasárnap reggelig többfelé várható zápor, zivatar. Napközben sok napsütésre lehet számítani, estefelé aztán észak-nyugat felől újra kitörhetnek a zivatarok és a szél is viharossá erősödhet. 27-33 fok körül alakul a hőmérséklet.
  • Hétfőn a gyakran erősen gomolyfelhős égből többfelé, többször is előfordulhat zivatar, zápor. 27 fok köré csökken a hőmérséklet.
  • Kedden és szerdán aztán napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és mindkét napon szórványosan várható zápor, zivatar. 26 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként.

Nyitókép: Getty Images