Család

Ilyen időt ígérnek nyárra

Tavasszal kaptunk már egy kis ízelítőt a nyári melegből, ami most úgy tűnik, nehezebben érkezik meg, mint az előző években.
2024. Június 02.
hőmérő nagy melegben

A hozzáértők szerint inkább örülni kellene annak, hogy a május végre olyan időjárással telt, amilyennek normál esetben lennie kellene: változékony és nem túl meleg idővel.

Sokan sürgetik és hiányolják azt a meleget, amit az előző években már megszokhattunk május végén, június elején, és kíváncsian kérdezgetik, mikor érkezik meg az igazi nyári időjárás. A másik nagy kérdés pedig az: milyen időre készülhetünk az idei nyárra?

olvasó fagyi

Ilyen időt hoz a nyár

A meteorológusok szerint már a küszöbön áll a nyár, ami meglehetősen mozgalmas hónapokat tartogat az Európában élők számára. Erőteljes melegre kell felkészülnünk, amiket intenzív viharok kísérhetnek, és az előrejelzések szerint jégesőkből sem lesz hiány.

Az Afrika felől érkező légtömegek forróságot hoznak, a hőmérők higanyszála bizonyos napokon túl is léphet a 40 fokon. Ugyanakkor a váratlanul érkező, erőteljes viharokra is jobb felkészülni, amelyek hirtelen hőméréklet-csökkenést hoznak majd magukkal.

  • Úgy vélik, hogy már június második harmadában beköszönt a sokak által várt strandidő, ami aztán rendkívül felerősödhet.
  • Júliusban érkezhet Európába egy Atlanti-ciklon, ami valamelyest mérsékelheti a kánikulát és növelheti az erőteljes viharok kialakulásának esélyét.
  • Augusztusra stabilabbak a kilátások, Európa-szerte forróságra kell készülni.

Nyitókép: Getty Images