Család

Ismét útra kelt a 93 éves nagymama és unokája, akik az Egyesült Államok összes nemzeti parkjába elutaztak

Az Egyesült Államok mind a 63 nemzeti parkjába ellátogatott a 93 éves nagymama és 41 éves unokája, akik most új kalandra indultak.
2023. Július 15.
túrázás
(Kép forrása: Getty Images)

Nemrégiben mi is beszámoltunk Joy és Brad Ryan-ről – ebben a cikkünkben –, arról az amerikai nagymama-unoka utazópárosról, akik az Egyesült Államok összes nemzeti parkjába ellátogattak. Ezzel a @grandmajoysroadtrip nevű Instagram-oldalról ismert nagymama lett a legidősebb ember, aki mind a 63 amerikai nemzeti parkban járt.

Az előző kihívásukat hét és fél év alatt teljesítették – idén májusban értek el az utolsó állomásra, az Amerikai Szamoa Nemzeti Parkba.

Úgy látszik, hogy a túrabakancsot ezután sem teszi el Joy nagymama és unokája, és máris új kalandot találtak ki maguknak. Joy és Ryan most az összes kontinensre szeretnének elutazni, és ellátogatni a „hét legmagasabb hegyhez”, és ennek első állomásaként júliusban a Kilimandzsáróhoz terveztek utazni, számolt be róla a Yahoo a The Washington Post cikke alapján.

A cikkben Brad elmesélte azt is, hogy ő és nagymamája sajnos nem álltak mindig szoros viszonyban: szülei 2002-ben történt válása a férfi elmondása szerint „összetörte a családot”, és hosszú ideig nem tartották a kapcsolatot. Évekkel később Joy-nak volt egy komoly betegsége is. Miközben Brad az Appalache-ösvényen túrázott, elmélkedett a múltjukon, és elhatározta, hogy helyreállítja a kapcsolatot.

Ezután Ohioban – ahol mindketten élnek – elmentek kirándulni a Blue Rock State Park-ba, ahol Joy a túrán szerzett tapasztalatairól is kérdezte Brad-et, és elmondta neki, hogy ő maga soha nem látott még hegyeket. Az unokának pedig ekkor ütött szöget a fejébe, hogy kirándulni viszi nagymamáját, aki addig nem vett részt túl sok utazáson. Ezért 2015 szeptemberében ellátogattak a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba, hogy Joy láthasson hegyeket. Ezután határozták el, hogy végig látogatják a nemzeti parkokat.

Az útjukat Brad egy Rand McNally utazási atlasz és a Google térképek segítségével tervezte meg úgy, hogy minél látványosabbak legyenek a kirándulásaik. A pénzmegtakarítás céljából pedig amikor az idő engedte kempingeztek, máskor pedig olcsóbb szállásokon aludtak, boltból beszerzett ételeket ettek, ritkább alkalmakkor, amikor volt rá lehetőség, grilleztek vagy szabad tűzön főztek.

Instagram-oldaluk szerint pedig már úton is vannak az új kalandjukon.