Család

Az Egyesült Államok mind a 63 nemzeti parkjába elutazott egy 93 éves nagymama és az unokája

A nagymama és az unoka hét és fél év alatt teljesítették az úti céljaikat.
2023. Május 21.
(Kép forrása: @grandmajoysroadtrip/Instagram)

Hét és fél évvel ezelőtt indult útnak Brad Ryan és nagymamája, Joy Ryan, hogy ellátogassanak az Egyesült Államok mind a 63 nemzeti parkjába. Ezen a héten sikerült teljesíteni a céljukat, miután az Amerikai Szamoa Nemzeti Parkba is eljutottak, számolt be róla a CNN.

„Az Amerikai Szamoa Nemzeti Park az Egyesült Államok egyetlen nemzeti parkja az Egyenlítőtől délre, és a legtávolabbi parkunk” – osztották meg az utazásaikat dokumentáló Instagram-oldalon, a @grandmajoysroadtrip-en. „Hosszú volt az út idáig, de ennél emlékezetesebb helyet nem is választhattunk volna Joy nagymama utazásai ezen epikus fejezetének lezárásához!”

 

„Dacoltunk az öregedés korlátaira vonatkozó téves feltételezésekkel. Dacoltunk a pénzügyi és a logisztikai korlátokkal” – fogalmazott a 41 éves Brad Ryan, akinek 93 éves nagymamája a legidősebb élő ember, aki az Egyesült Államok összes nemzeti parkjába ellátogatott.

A nagymama és unokája utazása azután kezdődött, hogy Joy elmondta Ryan-nek, hogy sajnálja, hogy mennyire keveset utazott az élete során. Az első úti céljuk a Great Smoky Mountains Nemzeti Park volt, majd elindítottak egy GoFundMe oldalt, hogy pénzt gyűjtsenek a többi utazáshoz.